Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Очите ми - красиви, косата ми - прекрасна!

24-03-2010     0
 

Очите ми - красиви, косата ми - прекрасна!


Истинско удоволствие е да попаднеш в ръцете на добър стилист. Още по-истинско е, когато той те научи на дребни, но полезни трикове, които да правят ежедневните грижи за косата, не досадно задължение, а лесна игра.
Избрахме за теб няколко такива заигравки, които със сигурност ще ти помогнат да изглеждаш секси и блестящо във всяка ситуация.

Можеш да използваш шампоана всеки ден

Защото съвременните шампоани за ежедневна употреба са нежни към косата. Вреди очаквай от сешоарът, пресата и машата за коса. Така че, ако косата ти е прекалено мазна, действай смело, мий я с шампоан всеки ден, но гледай да не я сушиш със сешоар, ако това не е наложително, не прекалявай с машата и пресата.

Мръсната коса е по-лесна за оформяне

Дааа,... така си е! Стилистите предпочитат да работят с мръсна коса, затова не се втурвай към банята, всеки път когато имаш час при фризьора си. И не се изненадвай ако стилистът поръси косата ти с бебешка пудра или сух шампоан, така се създава идеална текстура за повдигане на косата.

Велкро ролки

Ако мечтаеш за къдрава, спускаща се на вълни коса, използвай велкро ролки. Напръскай сухата коса с фиксиращ спрей. После с помощта на маша навий крайчетата на косата, но не повече от 5 см. и накрая приложи ролките. Резултатът ще ти хареса!

Секси, безгрижно разпилени вълнички

Тайната е в спрея с морска сол. Можеш да си направиш такъв и сами. Просто разтвори няколко супени лъжици морска сол в бутилка вода. А можеш да си купиш и готов продукт. Овлажни косата и я напръскай с разтвора. Не използвай сешоар. Спреят с морска сол ще подсили естествените вълнички на косата.

Не бързай с четката или гребена

Докато сушиш косата си със сешоар, разделяйте кичурите с пръсти, докато я изсушиш на 80%. Преди да се хванеш за четката, се увери, че пръстите преминават през косата без затруднения. Едва тогава разреши косата си.

Секси бретон

Увери се, че бретонът е за теб и че ти отива. По принцип плътния, тежко падащ или сресан на една страна бретон е винаги на мода. Рехавия, равен бретон ще придаде на лицето ти квадратна форма, дори да не е така, освен това е старомодно.  Добра идея е плътният бретон на пластове – стои страшно секси. Но ако не си сигурно, че си готова за такова предизвикателство пробвай сресания на една страна бретон на пластове. Той ще подчертае естествената красота на лицето.

Русо или червено

Определен тип кожа изпъква най-добре с подходящо избран цвят на косата. Повечето жени с мургав цвят на кожата, представете си Дженифър Лопез или Линда Еванджелиста, изглеждат добре с всякаква коса: руса, черна, кестенява, дори червена. Притежателките на по-розова кожа са изправени пред истински проблем, когато трябва да изберат цвят за косата си. Дори да ти се струва невъзможно, на розовата кожа най-добре стои косата с червен цвят или оттенък. Ако предпочиташ светла коса, а и като дете си била с коса, естествено изсветляваща на слънце, тогава си точно за тези тонове - светлите. Всъщност дори момичетата с матова кожа и тъмно кестенява, дори черна коса, могат да изглеждат прекрасно с руси коси.

„Не” на прорастването

Прекалено дългата коса изглежда безформена, неподдържана, обикновена и скучна. Ако не желаеш да се чувствате ослепително, ОК, но в този вид косата не е секси. Затова, отрежи няколко пласта, добави бретон и цвят и няма да останеш незабелязана!

Ах, тази дълга, вълниста коса, която пада на свободно разпилени кичури

Стилистите твърдят, че тайната на тази прическа е в начина на подстригване. Имат право, но за да постигнеш желания ефект, имаш нужда и от подходящ за целта продукт. За начало нека стилистът оформи косата ти на пластове. Така косата ти ще придобие плътност в основата си и ще пада по раменете на нежни и секси вълни. След като прическата вече е оформена, може да пристъпиш към прилагането на лака за разделяне на косата на отделни кичури. Такъв можеш да намериш във всеки магазин за козметика.

Кокът е секси прическа

Хлабавият, небрежен кок е бърз начин за прибиране на косата в прическа. Просто разреши косата си с пръсти и я оформи в нисък и разрошен кок или възел, който можеш да стегнеш с помощта на ластик или шнола.

Решение за изтощените връхчета

Ако имаш такъв проблем обработи сухата си коса с Kerastase Nutri-Sculpt серум и продухайте връхчетата със сешоар.

Не чакай прекалено дълго

Ако вече боядисваш косата си редовно, е добре да знаеш, че прилагането на боя на всеки 28 дни я предпазва от ненужно увреждане, тъй като тогава не се налага полагане на боя върху цялата повърхност на косата, а само върху корените, които са прораснали.

Блестяща коса и генетичните фактори

Може и да си надарена с прекрасна коса по рождение, но стилистите знаят, че тайната за изпълнената с блясък коса се крие в лаковете за лъскава коса. Пробвай, няма да останеш разочарована. Изборът на козметичен продукт е изцяло в твои ръце.
 
 

текст: TeenViewSofia
фотография: .Net