Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Татусите - опасно секси

26-03-2010     2
 

Татусите - опасно секси


Няма две мнения – има такива яки татуси, че щом ги видиш и ти идва да се пъхнеш в първото, изпречило се на пътя ти, студио. Първоначалният устрем може да те държи дълго, дори за цял живот, но има случаи и на горко съжаляващи, че някога са се поддали на импулса да си причинят подобно нещо.

Че измежду телесните рисунки има истински произведения на изкуството, спор няма, но думата ни сега е повече за вредата от тях, отколкото за естетическите наслади.

Последното, което силно ни разтревожи, е мнението на специалистите, че перманентните шарки по тялото могат да предизвикат рак на кожата, заради съдържащите се в боите опасни пигменти. Факт е, че възрастовата граница на тату любителите пада с бързината на камък в пропаст, а наред с това все по-малко хора си правят дискретни рисунки. В САЩ, например (и не само там) 60 % от татуираните притежават изображение на по-голяма площ от 300 кв. см.
 


Хубаво е да знаеш, ако все пак си решил да си правиш татуировка, макар че не звучи никак приятно, че в огромна част от случаите е на лице синдрома на младия татус, това са - сърбежи, парене и болки. При по-тежки случаи се наблюдава поява на мехурчета и дори гноясване, което е сигурен признак на инфекция.

Тези главоболия може да си докараш както от лоша лична хигиена, така и от недостатъчно добра в студиото, където са те рисували. Инфекция те дебне и ако са те татуирали с евтини и некачествени бои и пигменти. За съжаление много от тях съдържат индустриални оцветители, които често биват използвани в автомобилната и печатарската индустрии, а влиянието им върху човешкия организъм е непредвидим.

 


Химиците обаче са категорични, че в тях се съдържат азот, отпадни продукти и съмнителни консерванти, които могат да причинят рак. Най-опасната боя е черната, поради факта, че в нейния състав присъстват непълно изгорени частици суров петрол.

Временните татуировки са тези, които се правят с леки бои и избледняват с времето (за около година). Не предполагахме, но се оказа, че те са не по-малко опасни, от които и да било други, защото се смесват с кръвта при избледняването на рисунъка.

 


Ние харесваме татуси и идеята да си имаме по някой не ни е чужда.

Но смятаме, че е добре да са със стил и мярка, и най-вече без риск.
 

 

текст: Никола
фотография: .Net
Коментари 2
2
публикувано на: 29/03/2010, 01:36 от pure
лелелелееее има някои покъртителни!!! особено този с черепа!п.с. но има и някои много приятни
1
публикувано на: 28/03/2010, 16:29 от greblotto
Освен това не се знае дали, когато станеш на 40 ще искаш да се разнасяш с татус от teen годините си :))) А и като ти се сбръчка кожата, картинката лекинко ще се попромени....