Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Задава се горещо лято с Ищар

20-12-2010     0
 

Задава се горещо лято с Ищар


След успешните коледни концерти, с който АРТ БГ зарадва софийската публика пред последните две седмици, без да губят ни най-малко полезната си инерция, още днес побързаха да зарадват феновете на хубавата музика с новината, че на 3 юни 2011 г. в Летния театър на Варна и на 5 юни в София, зала 1 на НДК една от най-големите етно изпълнителки в света Ищар Алабина ще дойде у нас по тяхна покана.

Билетите за двата концерта тръгват в продажба във вторник, 21 декември на касата на НДК и в мрежата на Eventim. Първите 200 билета за Варна и София ще бъдат на специални промоционални коледни цени от 20 до 70 лв като след изчерпване на количествата ще се продават между 30 и 80 лв.


Нещо повече за ИЩАР АЛАБИНА

Името на Ищар Алабина нашумява като солова изпълнителка през 2000 г, когато синглите Last Kiss и C’est La Vie, включени в дебютния й солов албум The Voice Of Alabina оглавяват върховете на всички европейски класации. Мнозина си спомнят, че преди да започне соло кариера Ищар Алабина бе вокалистка на едноименната култовата етно формация Алабина, задължително звучаща в плейлиста на всяка уважаваща себе си дискотека от 90-те.

Парчето Habibi (Sawah) от третия самостоятелен албум на Ищар Алабина Je Sais d'où Je Viens (I know from where I come) също се превръща в безспорен хит и затвърждава в световен мащаб специфичния стил на певицата, определян от повечето критици като ориенталски поп.

Повлияна от различните източни култури, Ищар Алабина съчетава в музиката си модерно денс звучене с традиционни ориенталски мелодии и фламенко ритми, характерни за европейското и африканското Средиземноморие. И докато в първия й албум текстовете са предимно на френски език, в следващите творения на певицата широко застъпени са и песните на иврит, арабски, испански и английски. Днес Ищар Алабина продава милиони копия от албумите си, отразяващи неподражаемия й чувствен стил.

Мултикултурният микс в песните на Ищар Алабина не е случаен – талантливата певица е родена под името Ети Зак в израелската част на Кирият Ата от египетско-израелска майка и мароканско-израелски баща, потомци на сефарадски евреи. Детските си години тя прекарва в Израел, а от 14-годишна започва да пее из местни клубове. С амбицията да докаже таланта си, младата певица не спира изявите си дори по време на задължителната си военна служба в армията на Израел.

Псевдонимът Ищар младото момиче избира, вдъхновена от едноименна месопотамска богиня на плодородието. Певицата обяснява, че нейната баба я наричала Естер, което пък с нейния египетски акцент звучало като Ищар.

Ищар Алабина заминава за Франция в средата на 90-те години, където по силата на съдбата намира любовта на живота си, а кариерата й претърпява стремителен възход, когато шефът на музикалната компания Atol Music Шарл Ибгуй я забелязва и й предлага договор като вокалистка на Алабина. С Алабина Ищар става известна не само във Франция, но и в цяла Европа и САЩ, където хитовете на денс формацията не слизат от топ 10 на всички чартове.

 

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press