Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Владимир Зографски, само на 17, а вече световен шампион

07-02-2011     0
 

Владимир Зографски, само на 17, а вече световен шампион


Миналата седмица бе паметна за българския спорт.

Владимир Зографски спечели световната титла на първенството за младежи до 19-годишна възраст по ски скок в Естония. 17-годишният българин извоюва златото със сбор от 255 точки и скокове от 98.5 и 96.5 метра. Часове след огромния си успех младата ни надежда заяви: "Чувствам се супер. Усещането е невероятно. Не съм очаквал този успех! Въпреки че състезанието е за младежи, имаше много състезатели от световната купа и не съм очаквал чак златен медал."

В неделя Влади бе награден за най-добър спортист за месец януари в традиционната анкета на Пресклуб "България", а баща му получи наградата за най-добър треньор за месеца. "Много съм очарован от тази награда, вече и в България обърнаха малко внимание на ските. През годините ми е било много трудно, много пъти съм бил близо до отказване, но в името на сина ми не съм го правил. Явно все пак трудът си заслужава. Очаквам призови места от Влади при мъжете около Зимната олимпиада в Сочи през 2014 година, или малко след това. Трябват му още 1-2 години да утвърди това представяне и да свикне с конкуренцията и след това спокойно можем да атакуваме медалите", каза Емил Зографски, баща и треньор на младежа.

След като стана световен шампион за младежи на първенството в Естония, младата ни спортна звезда от Самоков бил нападнат от полудели по него фенки, сподели самият той в предаването на Росен Петров "Нека говорят".

„Не само много момичета, но и 30-годишни жени ме търсят. Искат да излизаме на кафе, по дискотеки и т.н. Телефонът ми прегрява в последните дни, а за Фейсбук да не говорим… Някои фенки ми отправят доста неприлични предложения” – споделя искрено Владо.

„Не са му влезли мадамите още в главата и това е хубаво. Сега трябва да се концентрира върху тренировките и подготовката си. Мацките веднага ще го замъкнат по нощните заведения, където основно се пие и пуши. Така ще загубим поредния талант, погълнат от нощния живот” – притеснени коментират треньори и спортни велечия.

След успеха си момчето се радва и на доста голям медиен интерес от цяла Европа. „Разпитват ме как тренирам, какво закусвам, какво съм ял. Доста е забавно. Защото всички знаят, че само ние нямаме шанца. Дори турците имат. И без шанца в България обаче аз им показах на какво съм способен” – добавя още щастливият Владимир Зографски.

От нас най-сърдечни поздравления заз титлата и пожелание за здраве и още по-големи успехи.
 

текст: TeenViewSofia
фотография: .net