Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Един ден във фризьорска академия Stephan

15-03-2011     0
 

Един ден във фризьорска академия Stephan

Силвия в началото на едни ден в във фризьорска академия Stephan


Всеки ден от тези 6 месеца обучение във фризьорска академия Stephan е различен и все пак така изглежда един от тях. Общото е в забързания микс от лекции, практика, бляскави шоута, въображение, сесии, срещи с интересни хора. Все едно да сложиш всичките си приятни сутрешни очаквания в миксера и да натиснеш копчето. Да, този градски коктейл може да бъде за всеки един от вас. Въпрос на избор – за мен това е Stephan.

08.30 часа
Поглеждам часовника на прага на Академията. Точно на време, както всяка сутрин през последните 8 месеца. Точно в 8:30 на Бурел 53. Дисциплината е уважение към себе си и всички, с които работиш - това е най-важното нещо, което научаваш тук още през първите няколко дни.

Силвия: ”Винаги ми е харесвало фризьорството. Завършила съм Фризьорския Техникум, но това наистина е само началото и тепърва всеки трябва да трупа знания и практика. Тогава открих Академия Stephan и
вече 8 месеца съм тук - мога да кажа, че няма нещо, което незнам и не мога в професията. Чудесна нагласа, с която да започваш всяка сутрин”.
09.00 часа
Чаша кафе, бързи разговори и следват от 2 до 3 часови лекции по Колориметрия, Подстригване по метода Stephan, Кокове, Диагностика, Комуникация с клиенти. Харесва ми, че разполагаме с отделно и чудесно оборудвано място за целта – така е по-удобно, по-концентриран си, мултимедията спомага за по-доброто разбиране на материята.
„Усвояването на логиката на метода Stephan ми беше най-трудно. Но, както ми бяха казали в началото преподавателите, досега не е имало курсист, който да не е успял. С метода Stephan създаването на прическа е като решаване на задача с формули- ако ги знаеш, ще получиш перфектни резултати и това не подлежи на съмнение. И наистина винаги се получава!”

13.00 часа
Следобедът ми е изцяло зает с практика върху учебни кукли и най-вече работа с клиенти. Невероятно е чувството и сигурността, която ти дава контакта с клиентите и практическата работа в учебния салон Stephan.
„На ден имам от 2 до 5 клиента. Въпреки че преди Академията съм учила във Фризьорски техникум, преподавателите тук ми позволиха да работя с клиенти едва след 2-тия месец ежедневно обучение и то под непрекъснат контрол от тяхна страна.”
„Преподавателите те «следят» през цялото време- какво правиш, как го правиш, коригират те, помагат. Казват ни всички тайни от професията, които иначе бихте научили след 5-10 години практика и постоянни проби-грешки."
17.00 часа
Краят на деня. Почиствам работното си място. Задължително отделям достатъчно време за това. Един от приоритетите на Академията е приучаването на трудови навици на курсистите. Винаги изрядното работно място, позитивно отношение, никакво фамилиарно отношение с клиентите, любезно посрещане и обслужване.

„Завършилите Академията казват, че работодателите им са възхитени от дисциплината, която са придобили тук и дори ги карат да обучават колегите си фризьори в това, което знаят.” 

След 20.00 часа
Това е твоето време. Можеш да го инвестираш във всичко. Често избирам някой от многото артистични проекти на Академията - бекстейдж на някое шоу или модно ревю, фотосесии, специални събития. Страхотно е да си част от този живот. Всеки ден.

Моден Фестивал Party Anything But Not Clothes Collection Golden Code
Вътрешен  в The Мall Planet De Lux конкурс на Stephan

 

Научете всичко за академия Stephan на ул. Бурел 53, тел.: 02/ 483 46 27, 0895 056 947,
е-майл: office@stephan-academy.com или www.facebook.com/ Academy Stephan 

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press