Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Кога да започва учебната година?

19-04-2011     0
 

Кога да започва учебната година?


Училището трябва да създава условия за развитие на ярките индивидуалности, тези които се отличават от общото, заяви министърът на образованието Сергей Игнатов. Той разкри малко детайли за ваканциите и първия учебен ден.

Проблемът на системата в световен мащаб в момента е, че подготвя служители, но не и работодатели и мениджъри, каза във Варна Сергей Игнатов по време на дискусия по проектозакона за началното и средното образование.

По думите му целта на неговия екип е чрез промяната на закона да бъде преодолян точно този проблем. Според министъра българското образование трябва да се модернизира в посока по-бърза електронизация на училищата и децата трябва да имат по-голямо право на избор.

За предстоящите промени в закона за средното образование министърът посочи, че има вероятност да се пристъпи към повече като брой, но по-кратки като време ваканции.

По думите му вече се очертава обединение около позицията, че около 1-ви ноември трябва да има кратка почивка за децата. За началото на учебната година предложенията са тя да започва от 1-ви или от 7-ми септември.

Министърът коментира още, че съдържанието на учебниците не е на достатъчно високо ниво, но сериозни промени в него не може да има поне до 2013 година. В момента се извършвал преглед на държавно образователните изисквания.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: TeenViewSofia