Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Наръчник за родители и седмокласници

27-04-2011     0
 

Наръчник за родители и седмокласници


Месец преди изпитите на седмокласниците за профилираните и професионалните гимназии от печат излезе наръчник, който представя класация на училищата в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Добрич и Ловеч. Това съобщи авторката - журналистката Елена Щерева.

Наръчникът обобщава и представя на достъпен език информацията, включена в наредбите и заповедите, които определят как протича кандидат-гимназиалната кампания.

Таблиците с план-приема за следващата учебна година групират училищата според профила им - езикови, природо-математически, хуманитарни, професионални, с технологичен профил и профил "Изкуства". Освен това училищата от всеки вид са подредени според минималния бал на приетите миналата година деца, като ясно се вижда кои са най-желаните гимназии във всеки град.

"Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна" предлага подробна информация за всеки етап при кандидатстването на седмокласниците, като целта е и родители, и деца да се чувстват по-спокойни и по-подготвени за това, което ги очаква.

Изданието предлага техники за намаляване на напрежението преди и по време на изпитите, а също обяснява минута по минута какво се случва в деня на изпитите, кой и как проверява тестовете, рисковете за анулиране на изпитни работи, превръщането на точки в оценки, формирането на бала за всеки вид училище.

Съществена част от информацията в Наръчника е посветена на начина на подреждане на желанията преди първо класиране и как всеки родител да прецени шансовете на своето дете да се запише в най-желаното от него училище.

"Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна" е издаден от агенция "Ню Импрес" и се разпространява от големите вериги книжарници в цялата страна.
 

текст:
фотография: