Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Онлайн обучение във ВУЗ-овете от догодина

29-04-2011     0
 

Онлайн обучение във ВУЗ-овете от догодина


Към края на 2011 г. всички висши училища у нас ще могат да кандидатстват с проекти за въвеждане на електронното обучение, каза зам.-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова.

Очаква се електронното обучение да се въведе в университетите от академичната 2012/2013 година.

Проектът за онлайн обучение в българските университети вече е одобрен от комитета за наблюдение по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". За отпускането на средства от проекта ще могат да кандидатстват всички висши училища у нас - държавни и частни, заяви заместник-министърът.

Сега се правят конкретните изчисления, до каква сума ще може да кандидатства всяко висше училище в зависимост от електронната платформа за обучение.

В началото на седмицата министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов заяви, че чрез онлайн обучението студентите ще могат "да наблюдават лекциите на своите преподаватели през интернет, ще могат от компютъра си да влизат в библиотеката на своя университет или да четат препоръчаната им литература, ще имат на разположение тестове и обучителни материали и най-важното - ще се увеличат контактите им с преподавателите".

Сега електронно обучение има в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и в Нов български университет.


 

текст:
фотография: