Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Диетата на д-р Пиер Дюкан с нов прочит

20-06-2011     0
 

Диетата на д-р Пиер Дюкан с нов прочит


Традиционната диета на д-р Пиер Дюкан доказано действа. Но по никакъв начин не бихме ти препоръчали да я спазваш по простата причина, че е твърде агресивна и основаваща се на приема на еднообразна храна - предимно белтъчна, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми ако не се провежда под лекарски контрол.

Освен това твърде дългия път, който трябва да измине човек до мечтания резултат често е обезкуражаващ. Все пак половин до една година си е твърде много време. Познаваме се добре - всички искаме резултата сега, на мига.

Вероятно затова и самият доктор Дюкан леши да зарадва хилядите си фенки с нов вариант. Първо - по-краткотраен и второ - далеч по-свободен  по отношение на избора на храни.

В новата схема на д-р Дюкан всичко е по три. Режимът се спазва три седмици и всеки три дни се добавят нови храни към менюто.

Първите три дни са както при класическия вариант на диетата - само протеини - нетръсти меса, риба, пиле, яйца, обезмаслени млечни продукти. Храненията трябва да са поне пет.

През следващите три дни запазваме протеините и прибавяме два плода и две пълнозърнести филийки хляб.

Следващите три дни в менюто влизат зелените листни зеленчуци, от които може да се консумират неограничени колиства.

Четвъртата тройка дни идват с добавка на 40 гр. спагети (сварени), поръсени с твърдо сирене (грюер и пармезан).

През следващите три дни количеството на спагетите се увеличава до 100 гр. (сварени) и за разкош е възможен малко доматен сос - 1-2 супени лъжици. Сварените спагети могат дас е заменят със същото количество сварен ориз или леща.

През следващите три дни за добро настроение вече можем да прибавим 2 парценца черен шоколад вечер.

Последните три дни постепенно се връщаме към нормалния начин на хранене, като задължително се съблюдават количествата храна. Не бива да се прекалява и дас е преяжда.

Основните храни трябва да се въртят около телешкото и пилешко месо, рибата и обезмаслените млечни продукти.

През трите седмици на режима, пък и след това хлябът може да бъде заменен с овесена питка, която да си приготвиш по следния начин. 1с.л. овесено брашно се смесва с един белтък и малко вода, добавя се щипка сол и се изпича на тефлонов тиган с няколко капки олио.

По време на режима горещо се препоръчват разходките пеша, излетите в планината и всички онези двигателни активности, с които сме свикнали. Не е нужно да се втурваме към фитнес залите и да претоварваме организма си с тежки физически упражнения.

  

текст: TeenViewSofia
фотография: .net