Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

За стриите и луничките

01-07-2011     6
 

За стриите и луничките

Попитахме ви какво бихте искали да прочетете в Teen ViewSofia и отговорите ви не оставят имейла ни празен. Най-много молби получаваме за повече съвети за красота и козметика (поне засега). Ще ги изпълним. Но тук искаме да отговорим на едно конкретно съобщение, от Цветомира, която иска съвет за стриите и луничките.

„Бих искала да прочета повече за това как да се справя със стриите, защото имам голям проблем с тях. Опитвах със всякакви кремове, но ефект нямаше. А също така и за луничките по лицето.”

Ето какво мислим ние, Цвети. Първо за стриите. Те не се премахват изведнъж – трябва им време да се образуват и понякога още повече, за да избледнеят. Освен това стриите не са един изолиран проблем: за да се справиш с тях, ще трябва да помислиш като цяло за режима си на хранене и за спорт. Храни се балансирано и умерено и тренирай любим спорт всяка седмица. Създай си навици. Грижи се за тялото си, тренирай го и се отнасяй към него с обич. 

Да, набави си и крем против стрии. Подозираме, че за съжаление колкото по-скъп е кремът, толкова по-вероятно е да проработи. Ако имаш начин да си купиш нещо от ранга на Lierac, например, ще е добре. Те предлагат опаковка от 20 ампули с разтвор против стрии. Ползва се по ампула на ден, а опаковката струва 69 лева. Lierac предлагат и гел против целулит и стрии за 43 лева.

Така наречената „медицинска козметика”, която се предлага в аптеките, е като цяло по-ефективна. Но дори и да дадеш 50 лева за крем, трябва да си наясно, че той сам по себе си няма да реши всичко. Спортът е по-важен, според нас. А най-важно е позитивното отношение към собственото ти тяло – единствено то може да гарантира, че ще успееш да поддържаш здравословен режим не само сега или само за лятото, а в дългосрочен план. Фокусирай се върху целта си и си се представи здрава, силна и красива.

А сега за луничките, които всъщност ни накараха да отговорим лично на имейла ти. Мила, какво имаш против луничките по лицето? Ако някога си чела Пипи Дългото чорапче, може би си спомняш главата, в която тя вижда на една витрина крем против лунички. Реакцията на Пипи е да влезе в магазина и да попита как е възможно да нямат крем за, а не против лунички – защото тя си ги харесва. И ние като Пипи винаги сме ги смятали за доста привлекателни. 

Хрумва ни веднага за Кейлъб Ландри Джоунс, младия холивудски талант, който играе Банши в новия X-Men. Този 21-годишен красавец е доста луничав, и бихме казали че има едно от най-сладките лица в киното сега.
 Така че единствения съвет, който можем да ти дадем за луничките, е да намериш крем за, а не против тях. Гледай да носиш някакъв крем със слънцезащитен фактор върху лицето си, защото луничките означават, че кожата ти е по-чувствителна към слънцето.

Много целувки,

Teen ViewSofia

текст:
фотография:
Коментари 6
6
публикувано на: 13/07/2011, 00:14 от lopatka
"Крем със слънцезащитен фактор се носи, като се намажеш с него" - носи се пола, блуза, рокля, маратнка! Крем се нанася!!! Стрии, слава богу - нямам, та не ми е зор да търся козметика за това, но мога да дам един съвет, който знам от мама, която също няма, но пък знае много неща - със смляно кафе,докато сте под душа, с масажни движенийца по местенцата (бедра и коремче), пострадали от тая досада, кофеинът възстановявал еластичността на ваш`та кожа :) Обикновено какаово масло от аптеката - също! И с мед може, но там ще ви е нужен помощник.Хайде стига толкова, че стана цяла статия. Марки, не е като да няма, можете да се огледате за маслата на Икаров, за продуктите на Дева също, сега да не излезе, че правя реклама!?
5
публикувано на: 11/07/2011, 10:40 от anshee
Скъпа lopatka, Крем със слънцезащитен фактор се носи, като се намажеш с него. Слагаш по малко на 5 места на лицето: на носа, двете бузи, брадичката и челото. После леко размазваш с кръгови движения, без да опъваш кожата. Ако знаеш по-ефикасни средства или по-добри отговори на зададените от читателката въпроси, моля те да ни ги кажеш. Секцията с коментарите е за това. Кои наши фирми имат добър крем против стрии? Силно се съмняваме, но ако си ползвала нещо, което работи, ще се радваме да знаем - би било полезно за всички ни.
4
публикувано на: 08/07/2011, 00:05 от lopatka
обаче все пак не показахте как се "носи някакъв крем със слънцезащитен фактор" на лицето... има и евтини и достатъчно ефикасни козметични средства, при това някои дори на наши фирми, много по-плезно ще е да научим нещо за тях. що се отнася до другото, честно казано диетите и отслабването са толкова дъвкани теми, има далеч по-интересни неща по света.
3
публикувано на: 04/07/2011, 10:10 от anshee
До lopatka: Това е най-доброто, което можем да те посъветваме, мила. Поне сме искрени: по-добре ли ще е да ти препоръчаме евтин крем, от който няма ефект? И нека пак ти кажем, че упражненията и полезното хранене са по-важни от козметиката. Пресните плодове и зеленчуци са много евтини в този сезон, а тичането на открито е безплатно. Желаем успех.
2
публикувано на: 03/07/2011, 12:23 от Mili Vanili
Готин отговор, и напълно верен. А пък стилът ви е разкошен, обичам ви!