Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Плочки на корема, мисия възможна! Само без маниящини, моля!

21-04-2010     0
 

Плочки на корема, мисия възможна! Само без маниящини, моля!


Идва лято. На хоризонта се синее море. А на плажа, какво? - На плажа няма нищо по привлекателно от един стегнат, добре оформен и плосък корем.

С такива мисли започва пролетта. Важно е да не превърнеш тези мисли в болезнена мания. И така, имаш цел, намираш средства и тръгваш на фитнес, започваш да се храниш здравословно (защо ли здравословно винаги е невкусно!!!).

Но красотата иска жертви. Ако го каже баба ти ще звучи така: „Трай, бабо, за убост!” Все едно!

Ако си сериозен, за около месец, два до три можеш да се сдобиеш с така мечтаните плочки по корема, за които да ти завиждат както от твоя, така и от другия пол.

За да оформиш своите мечтани плочки на корема започни да правиш коремни преси. Можеш да го правиш у дома и няма да ти струва нищо, освен малко време. Разбира се, важно е да не претупваш тренировката си набързо. Прави повторенията бавно и съсредоточено, а както съветват специалистите, добре е да мислиш и да си представяш какво се случва с мускулите ти по време на треноровка. Т.е. да си представяш как се оформят тези плочки.

Трябва да си постоянен и последователен. Трябва да кажем, че само коремните преси и диетата няма да свършат работа. Трябват и малко кардио и интензивни тренировки с тежести за цялото тяло.

Затова провери кога и как можеш да посещаваш кварталния фитнес клуб или някой, препоръчан от приятели. Добре е поне първия път да си направиш консултация с фитнес инструктор, за да не се претовариш и контузиш. Не забравяй, че ключът към успехът ти е в разнообразието на упражненията и правилното им изпълняване.

Наред с тези занимания, независимо дали си помпаш у дома или във фитнеса е нужно да помислиш за храните, които ще подпомогнат процеса на оформяне.
 Ето някои, които ще са ти от полза по време на тренировки, защото ще те зареждат с енергия и ще имаш неизчерпаема сила, с която да се трудиш пълноценно.

Бадеми
Бадемите са сред големите източници на витамин E, които е мощен антиоксидант, подпомага за разрушаването на свободните радикали след тежка тренировка. Благодарение на бадемите мускулите ти могат бързо да се възстановят след тренировката.

Листни зеленчуци
Те имат високо съдържание на витамини A, C, K, бета-каротин, минерали – калций и магнезий, фибри и антиоксиданти. Фибрите ще ти помогнат да се чувстваш сит, без да е необходимо да се тъпчеш с храни, пълни с излишни калории.

Мляко
Млякото подпомага заздравяването на костите, но помага и за свалянето но тегло. Гледай на млякото като на своя главен източник на калций. Когато стомахът ти се напълни с течности, мозъкът получава сигнали, че си сит. Така че, давай!

Яйца
Протеинът, който се съдържа в яйцата и най-вече в белтъка има най-високата биологична стойност, от която и да е друга храна. Протеинът в яйцата е по-ефективен за изграждането на мускулна маса дори повече от млякото и говеждото месо. Яйцата съдържат витамин B12, който е необходим за топенето на мазнините.

До скоро, а и все още яйцата са в черния списък на редица диетолози, защото само 2 яйца съдържат повече холестерол от препоръчителната дневна доза. Последните проучвания обаче показват, че консумирането на 1 или 2 яйца дневно няма да повиши нивото на холестерола, особено ако си млад и здрав.

Фъстъчено масло
Фъстъченото масло има своите недостатъци - висококалорично е не можеш да си го поръчаш в 4-звезден ресторант, но затова пък е пълно със страшно полезни мазнини, които увеличават нивата на тестостерон в организма. Той от своя страна помага на мускулите да увеличават масата си, и топи мазнините.

Хайде, успех, пък като се съблечеш през юли на плажа, не забравяй да изпратиш една снимка, че да ти се порадваме и ние.

Фитнес клубове:

СПОРТЕН КОМПЛЕКС АКАДЕМИК
София, кв. Гео Милев
телефон: 02 971 27 49

ЗАЛА ХРИСТО БОТЕВ
София, Студентски Град
телефон: 02 862 95 13

НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ
София, бул. Евл.Георгиев 38
телефон: 02 9885271

АТЛЕТИК ФИТНЕС ООД
София, бул. Янко Сакъзов 78
телефон: 02 4890346

ФИТНЕС КЛУБ МАНИЯ
София, жк. Борово, ул.Ген.Ст.Тошев, бл. 223
телефон: 02 980 57 38 

 

текст: Никола
фотография: .Net