Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Помощ, епилаторът ми не работи както трябва

11-07-2011     0
 

Помощ, епилаторът ми не работи както трябва

Струвало ли ти се е, че епилаторът ти не изпълнява всички обещания, които имаше в рекламата му? Когато получи новата машинка, в книжката с инструкциите пишеше, че ще имаш до 4 седмици гладка кожа и че ще кажеш чао и на най-миниатюрните косъмчета, дълги по половин милиметър. Понякога обаче ти се струва, че малките косъмчета си остават там, че епилаторът къса някои от тях, вместо да ги отскубне, и че окосмяването по краката ти си израства обратно не за 4 седмици, а само за една.

 

Чували сме поне няколко пъти оплакването, че епилаторите късат косми - доста момичета забелязват това. Но не бързай да се сърдиш на бръмчащата машинка: оказва се, че не я използваме правилно и затова не получаваме най-доброто от нея.

 

Тайната е в различните степени на епилация. Всички епилатори имат две скорости и те са с различно предназначение. По-бързата втора степен е за премахването на дълги и здрави косми по краката, докато първата по-нежна служи специално за къси и тънки косъмчета.

 

Препоръчваме, ако не си се епилирала малко по-дълго време и имаш забележимо окосмяване по краката, да ползваш епилатора на втора скорост, за да премахнеш дългите косми.  На следващия ден обаче мини още веднъж по краката, този път на първа скорост. Движи епилатора бавно и внимателно и мини по всички части на краката си. Ще усетиш как той леко премахва косъмчета, които дори не можеш още да забележиш. Ще изчезнат и някои от космите, които на първото почистване епилаторът само е скъсал, защото са били твърде дълги да ги захване здраво и да ги отскубне. Сега и те са премахнати от корен.

 

Двойната процедура – първо на втора скорост, после на първа - ще почисти напълно краката ти и ще ги остави още по-гладки. Така ще увеличиш „срока на годност” на епилацията и космите няма веднага да пораснат отново.

 

За финал напомняме, че епилацията винаги е най-лесна и почти безболезнена, ако се прави след баня. Тогава кожата ти е омекнала и космените фоликули са се разширили, така че отскубването става без проблеми. Подсуши с кърпа и тогава пристъпи към действие. Най-доброто време за епилация е вечер, защото до сутринта лекото зачервяване ще е изчезнало и краката ти ще изглеждат идеално.

 

текст:
фотография: