Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Летни пъпки? За да се справиш с тях, най-важно е постоянството

13-07-2011     0
 

Летни пъпки? За да се справиш с тях, най-важно е постоянството

Лятото и всички забавления, които вървят с него, са тук. Кой има време за акне?! Не и ти. Не е толкова трудно кожата ти да бъде в най-добрата си форма, стига да следваш нашите съвети за естествена и превантивна грижа.

 

Овлажнявай правилно. Кожата през лятото се нуждае от хидратация, но не и от допълнителни мазнини. Премини на лек вариант на овлажнителя, който ползваш в момента.

 

Реновирай.  Ексфолирай кожата с натурален пилинг-крем по веднъж на седмица, за да почистиш порите и да премахнеш излишната мазнина. Изплакни със студена вода, за свеж и стегнат вид на кожата. Можеш да пробваш следния изпитан вариант: две лъжици овесени трици и по лъжица мед и намачкано авокадо. Сухата кожа също се нуждае от подобна грижа - тук рецептата е зехтин и захар в равни количества, с които нежно да масажираш кожата

 

Пробвай да останеш съвсем естествена. Когато е възможно, изпълни само необходимия минимум от козметичната ти рутина. Нека кожата ти да диша, свободна от фондьотен, коректор и пудра. Но все пак не забравяй да нанасяш лек слънцезащитен флуид, ако ще прекараш повече време на слънце. Може да бъде и леко бронзиращ, стига да има фактор и да не е с тежка формула.

 

Чисти апликатори, чисто лице. Почиствай гъбичките и четките си с мек шампоан и хладка вода, защото те задържат ужасно много бактерии. Прави го често и ще забележиш как ще се изприщваш много по-рядко.

 

Вечерно почистване. Няма значение колко си уморена в края на деня – винаги почиствай лицето си преди лягане, дори да не си се гримирала. Ако си страшно уморена, поне ползвай почистващи антибактериални кърпички ( но специално за лице!). Нанеси продукт за локално третиране върху несъвършенствата.

 

По-малкото е повече. Понякога е трудно да устоиш на изкушението да чоплиш вече появилите се пъпчици. Но е напълно възможно да влошиш положението ако вкараш в употреба и пълен арсенал козметика против акне. Старай се кожата ти да е винаги чиста и не наслагвай различни продукти. Понякога е по-добре проблемът да се реши от само себе си,  колкото и да нямаме търпение да се намесим.

текст:
фотография: