Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Как да бъдеш слаба?!

17-09-2011     0
 

Как да бъдеш слаба?!

Понякога просто нямаш представа какво точно не правиш както трябва с храненето си. Мислиш си, че уж ядеш здравословно и се движиш достатъчно, но все нещо в тялото ти те притеснява. Освен ако не става въпрос за наследената от родителите ти структура, която трудно ще промениш, теглото ти до голяма степен зависи изцяло от теб, но пък често се случва дори да не съзнаваме къде са препъни-камъчетата в диетата ни... Затова ние ще ти покажем част от тях. Ако направиш тези малки промени, винаги ще се чувстваш перфектна - сега това е по-лесно от всякога, във възрастта, в която метаболизмът ти е направо скорострелен... Възползвай се!

Знаеш, че трябва да замениш белия хляб с пълнозърнест, но знаеш ли, че повечето, които се продават за такива, всъщност са боядисани бели? Стряскащо е, затова као не си сигурна, по-добре заменяй хляба със сварен ориз, поне вкъщи. Ще ти се отрази по-добре.

Знаеш, че плодовете са полезни, затова смяташ, че е няма нищо лошо в сушените. Да, но не е съвсем така - те са ужасно сладки и често прекаляваме с количествата. Замени ги с пресни и няма да поемаш толкова захар, а и ще се заситиш по-добре.

Яж протеини на закуска. Добави едно яйце на око (или сварено) към сандвича си и ще си сита по-дълго - можеш да си направиш и омлет само от белтъци, но ако действително имаш доста килограми за сваляне. Иначе спокойно се наслаждавай на пълния вкус.

Внимавай с какво ядеш храната си. Горчицата, лютият сос - те са добри и полезни за метаболизма ти. Но това не може да се каже за кетчупа и майонезата, които са пълни със захар и мазнини. Затова не прекалявай с тях.

Всички обичаме кафето в големи картонени чаши, пълно с мялко, сметана и захар. Но ако знаеше, че съдръжа калориите на половин кутия сладолед, надали щеше да го пиеш толкова често. Ако имаш нужда от енергия, едно чисто еспресо с малко мляко ще те ободри веднага, без да е по-малко вкусно.

Мислиш, си че щом е супа, значи е добро? Затова и си правиш сухи супи от пакет, чиито калории за забележително малко. Това може и да е така, но солта в тях е доста, съответно подпухваш и изглеждаш по-пълна.

Не може да има нищо лошо в плодовия сок без захар, мислим ние. Оказва се, че има - той бързо задоволява глада ти за сладко, но скоро пак имаш нужда от него. Разреждай половин чаша сок с половин газирана вода: така ще имаш освежаваща и нискокалорична напитка.

Винаги си носи нещо здравословно за хапване, когато отиваш на училище или лекции. Защото си наясно, че в наблизо може и да няма кой знае колко добри избори. Ябълка, малко ядки - ти избираш.
 

текст: TeenViewSofia
фотография: .NET