Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Колкото и хубав да е животът, винаги идва време за учене - ето как да успееш

20-10-2011     0
 

Колкото и хубав да е животът, винаги идва време за учене - ето как да успееш

Винаги сме се опитвали да гледаме от розовата страна на живота и, честно казано, ученето не е една от тях. Но за зла беда, независимо дали си в училище, университет или просто курс по испански, винаги идва момент, в който имаш изпит, класно или важен тест, от който зависи много. А когато имаш цяла сесия, нещата стават съвсем страшни. Не казваме, че трябва да забравиш забавленията, красотата и модата, но да - определено трябва да се съсредоточиш, като едновременно с това гледаш да не се стресираш и паникьосваш. Ето няколко идеи, с които това да се случи една идея по-безболезнено:

Започни СЕГА! Отлагането е майка на всеки провал, освен ако не си от рядко срещаните хора, които се мобилизират най-добре в нощта преди важно учебно събитие. Направи си график, който да определи точно времето, в което да учиш всеки ден - два часа, три часа, в зависимост от това колко сериозно е положението. Представи си, че те очаква нещо приятно след това  любимият ти сериал, нещо вкусно, вана - но само след като си готова!

Бъди здрава! Това означава: никакво наливане с кафе по цял ден, защото в стремежа си да останеш свежа, ще изтощиш нервната си ситема докрай. Пробвай със зелен чай и високи дози витамин С - той никога не е излишен. Лягай си всеки ден по едно и също време, за да свикне организма ти с някакъв ритъм. Храни се разумно и подхранвай мозъка си с ядки, плодове и с възможно най-малко захар. Знаеш, че тя ще те ободри само временно, но после ще отпаднеш силно.

Организирай пространството си! Направи така, че да ти е приятно да учиш, колкото и нелепо да звучи това. Ако около теб е хаос, в главата ти също ще бъде. Затова не се заривай в купчини листа и бележчици, а подреди всичко максимално удобно и лесно достъпно.

Излез навън! Дори да си супер амбицирана, сериозна и с истинско желание за "победа", възползвай се от разходките навън, каквото и да е времето. Чистият въздух ще проветри главата ти и поне за момент ще изключиш от стреса. Така и ще запомняш по-добре.

текст: TeenViewSofia
фотография: .net