Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Какво да закусваме?

25-11-2011     0
 

Какво да закусваме?

Ако денят се познава още от сутринта, то е ясно, че трябва да си дадем подобаващ старт. Понеже вярваме, че сред най-важните сутрешни ритуали е закуската, решихме да ти дадем няколко предложения как да хапнеш здравословно, вкусно и да си набавиш нужните витамини.

Тук е моментът да ти кажем, че сутрешното хапване е много важно, защото когато спиш губиш минерали, витамини, протеини и други хранителни вещества. Сигурно си забелязал и по себе си, че си гладен като 103 вълка именно по това време на деня. А това никак не е случайно.

Като за начало забрави всички банички, милинки и тутманици от кварталната пекарна. Да, вкусни са, но не са качествени въглехидрати. Ако искаш да стопиш някое килце, трябва да разбереш, че лишавайки тялото си от закуска и заменяйки я с кафе или чай, само му вредиш. Изпускайки едно хранене, то към обяд си адски гладен и хапваш повече отколко е нужно.

И така, какво да бъде? Според наличностите, но най-добре пълнозърнесо хлебче с обезмаслено сирене, пълнозърнести бисквитки, овесени ядки. За плодовете и зеленчуците дори няма смисъл да говорим. Ябълки, моркови, портокали, краставици, лимони, грейпфрути, всички те са събирали за нас енергия и витамини директно от слънцето. Може да заменим кафето с чай или фреш.

Друго добро решение са яйцата. Съдържат протеини и ни поддържат сити дълго време. В едно средно голямо яйце има около 70 калории, то съдържа 13 витамини и минерали, включително холин, висококачествени белтъчини и антиоксиданти. Беконът към него може и да е грях, но пък англоговорящите го поглъщат с удоволстие и ние, признаваме си, понякога следваме неотлъчно техния пример.

Най-важното е да си изградиш навикът да ставаш рано, да си приготвяш по нещо за хапване и да настроиш за този ритуал тялото и психиката си. Представи си ако трябва, че всяка сутрин си в луксозен хотел, съдето сутрешното богато хапване е must-have и следвай плътно тази представа. Хем ще ти е вкусно, хем ще ти е фантазно. Хммм.
 

текст: TeenViewSofia
фотография: .Net