Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Постпразнична депресия. Как да я преодолееш и да се забавляваш на новогодишното парти

30-12-2011     0
 

Постпразнична депресия. Как да я преодолееш и да се забавляваш на новогодишното парти

Наближава онова време от годината, когато се чувстваме сякаш в капан между старото и новото. Време за равносметка: какво сме постигнали през изминаващата година. За съжаление обаче често пъти имаме склонността да се съсредоточаваме повече върху онези цели, които Не сме осъществили. Именно тук обикновено се корени причината за постпразничната депресия, която ни обзема в тези междинни дни – след Коледа и преди Нова година.

За да я избегнеш – достатъчно би било да следваш няколко простички правила:

1. Като за начало нека се придържаме към старата максима: няма как да се насладиш истински на щастието, ако не си опитал от горчивата чаша преди това. Разрешено ти е да се отдадеш на мрачното си настроение, но имаш срок да излезеш от него – до края на деня!

2. Когато се откажеш от мисълта, че носната кърпичка ти е най-добрият приятел – следва втора част от изпълнението на плана. Съсредоточи се върху нещата, които искаш да постигнеш за един месец напред – не започвай още отначало с грандиозни идеи за бъдещето. Просто вземи календара и си направи списък с малките неща, за които все нямаш време. Излез с приятелката си, която се премести в друг квартал преди няколко месеца и от тогава почти не сте се виждали. Защо не?

3. Посвети малко време на себе си. Една от най-сериозните причини за депресията е ниското самочувствие. Но как да имаш високо самочувствие след последните 3 дни, в които не простихме на онези домашни канелени сладки и на още куп коварни изкушения? Пробвай да разтовариш организма с лек хранителен режим – със сигурност ще се почувстваш по-добре и по-красива и ще забравиш съвсем за мрачните настроения, които се опитват да превземат безгрижните ти ваканционни дни!

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Internet