Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

SUPRA - любимите обувки на Justin Bieber, Rihanna и Timberlake с още един магазин в София

21-04-2012     0
 

SUPRA - любимите обувки на Justin Bieber, Rihanna и Timberlake с още един магазин в София

 

През последните 5-6 години Supra са се превърнали в нарицателно за най-обичаните, уникални и креативно изработени спортни обувки. Но знаеш ли как започва тяхната история...

През 2005 г. израсналият на своя скейтборд Angel Cabada решава да разшири сферата си на дейност, която до този момент e ограничена само до правене на дрехи за скейтбордисти, съсредоточавайки инстинкта си за създаване на готини, модерни и практични неща в няколко чифта обувки.
 

Верен на Южно-Калифорнийскта скейтборд култура, с която е израсъл и която го инспирира да създава екипировка за скейтбордисти под името KR3W, през 2006г. въпросният човек, решава да създаде и марка кецове, които да допълнят линията.


Той забелязва, че маратонките, които са на пазара, са прекалено ниски и набити, за да може да се кара с тях удобно, и решава да създаде нещо наистина революционно. Точно тогава се ражда и бъдещият гигант Supra Footwear (Supra е латинската дума за "по-горе и след това")!

Първите маратонки, които са пуснати с името на бранда са Skytops. Моделът търпи много критики, но когато е изкупен до последната бройка, на всички им става ясно кой ще се смее последен.
 


Angel дава безплатни мостри от своето произведение на много от приятелите си и повечето от тях се влюбват в новите придобивки. Електро-хаус музикантът Стив Аоки и ди джейката Саманта Ронсън са само част от хората, които са фенове на марката от самото й създаване. Повечето от тях я харесват главно заради истинността им. Скейт отборът на SUPRA е пълен както с легенди като Чад Муска, Том Пени, Мат Мъмфорд, така и едни от най-талантливите нови звезди на спорта като Лизард Кинг, Стиви Уилиямс, Нийн Уилиямс и други.

По-късно, когато Angel и великият скейтбордист Chad Muska пускат серията Gold 14k Edition, интересът към марката  стига до небесата. Успехът се равнява единствено и само на успехите, които световните гиганти от NIKE са постигали до тогава. Така уникалният дизайн се превръща в икона както в музикалните, така и в стрийт-фешън средите, а вулканизираната подметка и висок 'олдскуул' профил стават едни от най-популярните силуети на Supra.  


Следват още добри моменти за марката – моделът The 413 Silver Edition се продава само за 30 минути, а Lil Wayne и Jay Z се появяват на наградите BET обути в Skytops.


Развенчан е митът за това, че след като Supra е замислена като скейт марка се носи само от скейтъри, защото се случва така, че някои модели кецове набират популярност дори по-бързо в музикалните среди, отколкото сред тези, за които са предназначени. Фенове на Supra са Justin Bieber, Rihanna, Justin Timberlake и още купища звезди и танцьори, изявяващи се в хип-хоп стиловете. Марката се развива с огромни темпове само за няколко години, но нито един път не изменя на стила и корена си. Последователите й се множат ежедневно и, разбира се, такива започват да се появяват и у нас, което върви и ръка за ръка с появата й тук през 2009 г
 
Първият магазин в България, който започва да продава SUPRA Footwear & KR3W Denim  е BLOK SHOP. Това става и притегателно място за развитието на streetwear културата у нас. 

Тази така наречена улична мода среща все повече одобрителни погледи, което налага и преместването на BLOK на по-голямо място. Преди няколко седмици това се случи. Новото дете от семейството се крие на ул. Солунска 41, и там всеки ден от 11 до 20 часа можете да намерите последните модели на SUPRA, дрехи от топ streetwear брандове като MISHKA, THE HUNDREDS, REBEL 8, пълна селекция от скейт hardware на DEATHWISH, BAKER, DGK, SHAKE JUNT и много други. Магазинът има и напълно оборудвана работилничка, където да можете да си сглобите или поправите скейт-а, а със всяка покупка получаватв и безплатен MONSTER Energy Drink!

За щастие на всички, които не могат да стигнат в момента до там, магазинът си има и онлайн шоп, който е също толкова страхотен.


Вижте кадри от откриването на BLOK, което беше посетено от много интересни личности свързани с музиката, дизайна, модата, и скейтборда. Уникалният дизайн и свежест едва ли ще дойдат на някого в повече.
 

Кадрите са на Михаил Новаков, монтажът на Самуил Тачев, с помощта на under the line tv, 100 kila, monster energy, и blok fam!

 


И наистина няма как да пропуснеш това място. Най-малко поради 3 причини: защото там ще намериш със сигурност нещо оригинално, красиво и удобно! А и най-яките модели кецове винаги могат да бъдат твои, стига да си там, за да си ги вземеш. Тогава наистина "на живота джакпота в ръката си ще стискаш", както пее един от най-верните фенове на марката в България - рапърът 100 кила.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press/TeenViewSofia