Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Зеленчуци който не яде…

23-04-2012     0
 

Зеленчуци който не яде…

Всички знаем детската песничка, която ни подтиква към здравословно меню, но всъщност едва ли си даваме сметка как плодовете и зеленчуците се отразяват на красотата ни.

Проучване, проведено наскоро, установи, че консумацията на плодове и зеленчуци за няколко седмици, може да придаде сияен блясък на кожата ти и да станеш истинска сладурана.

Учените от университета „Свети Андрюс” в Шотландия изследваха приема на храна на над 35 души между 18 и 25 години, като им правеха снимки за сравнение.

Като резултат, консумацията средно на 2.9 повече порции на плодове и зеленчуци на ден им придава по-здрав вид, а допълнителни 3.3 порции увеличава привлекателността им.

Това може да бъде обяснено със следното: плодовете и зеленчуците са богати на каротин, който защитава клетките от замърсявания и вредните UV-лъчи, а може да предотврати сърдечни болести и рак.

Учените са използвали специална увеличителна камера, която улавя промените в цвета на кожата и при хората с по-висок прием на плодове и зеленчуци се наблюдава розов или жълтеникав тен.

Сред стотиците видове каротин, които съществуват, най-благоприятни за кожата са ликопенът (който придава червения цвят на доматите и червените чушки) и бета-каротинът, който се намира в морковите, спанака и броколито.

Сега вече разбираме защо още от малки ни карат да ядем салати и плодове, още повече, че е време да загърбим бързите закуски и да преоткрием предимствата на свежите природни дарове.


 

текст: teen view sofia
фотография: Press