Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

БМЧК през погледа на един доброволец

13-09-2012     0
 

БМЧК през погледа на един доброволец

Какво провокира хората да помагат на нуждаещите се? Може би това е желанието да видим усмивка на лицето на някого или просто вътрешното удовлетворение. Каквато и да е причината, резултатът е един – все повече млади хора се присъединяват към Българския Младежки Червен Кръст (БМЧК).

Поканихме една млада дама да ни разкаже от първо лице за това да помагаш доброволно. Ани Петкова, на 18 години:

„Принципите на организацията са общоизвестни – хуманност, толерантност и доброволчество, но за мен Червеният кръст помага не само на нуждаещите се, но също така помага и на доброволците. Още от първия ден, в който започнах да посещавам сбирките на моя клуб, усетих една изключителна топлота и приятелско отношение. Другите членуващи стават не само твои приятели, но постепенно се превръщат и в семейство. И точно това е идеята на организацията – обединени от интересите си, ние забравяме различията и сме по-способни да помагаме на изпадналите в беда.

Друго преимущество е, че когато повече доброволци се съберат, за да работят и обсъждат идеи върху някой проект, всъщност всички адски много се забавляват. Докато се шегуваме и се смеем, без да се усетим и да е станало скучно, вече сме готови с визията на акцията и сме подготвили материалите. И точно това е хубавото – помагаш на някой в нужда и си полезен за обществото,а всъщност си с приятели и си прекарваш страхотно.

Ако се чудиш какво да правиш през свободно време и след ваканцията и това ти звучи привлекателно БМЧК винаги са готови да посрещнат още един ентусиазиран доброволец! Повече информация за инициативити можеш да намериш тук:  youth.redcross.bg

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press