Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Плитки закачливи…как да си направим рибена кост с обръщане

04-10-2012     0
 

Плитки закачливи…как да си направим рибена кост с обръщане

          Плитки сладки, закачливи, за момичета игриви. Макар и лятото да се търкулна толкова бързо, есента все още ни напомня  на топлия сезон, в който позволяваме на косата да бъде по бохемски игрива.

 

Една от любимите ни прически, които от доста време насам не слизат от модния подиум, са плитките. Независимо дали е рибена кост или оформена като диадема около главата, плитката ще си остане най-закачливата и свежа прическа, с която винаги ще бъдем неотразими.

 

Но за момента ще се спрем на добрата стара класическа рибена кост с обръщане. А, за да може всяка от вас да изглежда толкова красива с нея, ще ви  покажем как се прави, стъпка по стъпка.

 

Започнете като оставите косата надолу. Може да я намокрите или да я оставите суха. Това зависи от текстурата на косъма. 

 

С гребен топирайте леко косата в основата ѝ, за да придадете повече обем и текстура, за да може плитката ви да изглежда по-небрежна.

 

Направете обикновена опашка и я вържете с тънък ластик. Внимателно издърпайте ластичето с около половин сантиметър надолу.

 

 

Малко над ластика разделете косата на две части. Прехвърлете цялата опашка през дупката. 

 

Направете рибената кост под ластика. След това внимателно издърпайте плитката, докато не ѝ придадете мека и разрошена текстура.

 

 

Внимателно изрежете горния ластик, а долния оставете.

 

Увийте малко коса около долния ластик, за да го прикриете. И накрая, за да се подсигурите, сложете малка фиба от задната страна на плитката. 

 

 

 

          С тази романтична визия лесно ще спечелите симпатиите на околните, а ако ви е малко трудно повикайте приятел за помощ. Така ще бъде още по-забавно. 

 

текст:
фотография: