Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Супер къса пикси прическа, вдъхновена от 12 суперзвезди

12-10-2012     0
 

Супер къса пикси прическа, вдъхновена от 12 суперзвезди

Може да разпознаете закачливата пикси прическа по няколко особени белега: тя е къса, носена от едни от най-известните жени от филмовата и модна индустрия и никога няма да изглеждате демоде с нея.

 

Силно популяризирана през 50-те години на миналия век, прическата се отличава с характерни и ясно изразени черти: много къса отзад, с постепенно издължени краища в предната част на главата.

 

Oсвен страхотното излъчване, което носи, тя никога няма да излезе от мода, защото самата тя носи модата в себе си. 

 

Ние открихме за теб 12 примера за една чудесна пикси прическа, носена от едни от най–красивите жени, която може много лесно да се носи и в ежедневието, и в късните часове на нощта. Ти решаваш коя звезда да си.

 

Още през 1926г. Луси Брукс, една от първите звезди на нямото кино, прави първата стъпка към нова, при това доста радикална за времето си, прическа.

 

Втората дама, от която всяко момиче и дори жена би могла да взима пример до днес, е Елизабет Тейлър. Година преди да излезе филмът с нейно участие „Момичето, което имаше всичко” (1953г.), Лиз отрязва дългата си коса и с това коренно променя стила и визията си.

Безспорно една от най-известните актриси и модни икони на XX в е Одри Хепбърн. Тя казва „сбогом” на косата си на снимачната площадка на филма „Почивката на Роман”. По този начин създава и утвърждава за доста години напред образът на крехкото момиче с големи и чисти очи, а момчешката ѝ прическа се превръща в класика, която следваме и до днес.

Годините от 60-та до 70-та, са едни от най-бурните, в които звездите следват един нов начин на живот. Независими и силни, жените се превръщат от крехки създания, в еманципирани и зрели. Това е и ерата на пикси прическата. Вдъхновяваме се от чистия боб на Грейс Годингтън, момчешката прическа на Жан Сиберг, идеалния графичен силует на прическата на Туиги, Миа Фароу и Еди Седжуик.  

 

 

След великата ера на силните и независимите, поглеждаме към края на 89-та, за да видим новоизгряващата Линда Еванджелиста, която посредством пикси прическата успява да сключи няколко модни договора и да вземе участие във важни модни ревюта. На следващата година обаче тя отказва да се снима за по-малко от 10 000$.

От 1990г. до днес пикси прическа са имали Деми Мур, Виктория Бекъм, Холи Бери, Ема Уотсън, Мишел Уилямс и Ан Хатауей.  А можем ли да отречем силното въздействие, което тя оказва върху крехките лица на супер известните модели и актриси? 

 

 

 

Пикси прическата е иделна за твоя нов имидж на зряло и в същото време, запазило в себе си чистотата и крехкостта, момиче. 

текст:
фотография: