Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

На интервю за работа: Без излишен ентусиазъм и едри бижута!

11-05-2010     0
 

На интервю за работа: Без излишен ентусиазъм и едри бижута!


Как да се облека, когато ми предстои интервю за работа? Този въпрос може ида не те е тревожил доскоро, но все някога му идва времето.

Естествено и сам би се сетил, че е трудно да се даде еднозначен, защото няма единна норма, няма и точни критерии за това кое е правилно и кое не. И все пак ако този въпрос те тревожи, значи си достатъчно пораснал, затова не бива да допускаш облеклото да ти изиграе лоша шега и да ти свали цената. Ето защо решихме, че няма да е излишно да набележим някой трикове, които биха ти помогнали, без разбира се, да ги превръщаме в абсолютни правила.

Класическият тип големи корпорации и фирми често не позволяват особени колебания по отношение на облеклото, тъй като имат изискване за носенето на фирмени униформи. Ако разполагаш с подобна информация предварително, когато се явяваш на интервю за длъжност в подобна фирма е добре да се насочиш към класически тип облекло.

Ако фирмата с по-разчупен и свободен стил или просто е по-малка, а служителите й имат свободата да избират сами своето облекло, можеш да се премениш в спортно-елегантен или дори спортен стил. Определено няма да направиш лошо впечатление ако си с панталони или дънки, с поло или класическа блуза, удобни ниски обувки, но не маратонки или сандали. Да си небрежен, не означава да не си елегантен!Предлагаме ти следните примери, изборът дали да ги използваш е изцяло и единствено в твои ръце:

1. За младите мъже е класическото по кройка сако в ненатрапчив цвят (най-подходящи са студените тонове от сивата и тъмносинята гама).
Младите жени е добре да се насочат към семпла рокля или костюм от две части – сако с пола до коляното или панталон.

2. За мъжете - вратовръзка, допустими са дребните шарки.
За жените фишуто би внесло капка индивидуалност, която да покаже, че не си абсолютна сухарка.

3. Обувките трябва да са класически, в тон със сакото или вратовръзката при мъжете. Дамските трябва да са ниски или средно високи и преди всичко - удобни. Ако принципно си страстна почитателка на високите токчета, по-добре да пренебрегнеш тази своя мания за няколко часа. Според някои специалисти ултра високите токчета не ти носят бонуси при подобни мероприятия.

4. Не залагай излишно на едрите и фрапиращи бижута. Разбира се, онези, с които не се разделяш никога не е нужно да сваляш – верижка, пръстени, гривна.

5. Прическата не е нужно да крещи. Достатъчно е косата да е чиста и добре сресана.

6. Гримът при младите дами не бива е фрапиращ. Спирала на миглите и гланц на устните е напълно достатъчно, маникюрът блед или направо прозрачен.

7. И, накрая парфюмът - най-добре да е лек и дискретен. Не е ОК да предизвикаш алергията на евентуалния си бъдещ шеф.

Колкото по-естествен и непринуден, но и стилен, изглеждаш, толкова повече шансове имаш да те харесат, да ти повяват и в крайна сметка са те наемат на желаната от теб позиция.
 

 

текст: TeenViewSofia
фотография: .net