Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

Артистът и неговите музи: Марк Белфорд

15-10-2012     0
 

Артистът и неговите музи: Марк Белфорд
Всички знаем, че един истински творец черпи вдъхновение от своята муза. Но какво ще стане, ако тя не е една, а са цял куп от звезди – и то едни от най-красивите жени на планетата. Ще те запознаем малко по-отблизо с работата на Марк Белфорд, един от малкото независими артисти със собствено ателие в Северна Америка.
 
Клиентелата му се състои както от едни от най-претенциозните знаменитости от хайлайфа, кралски особи и такива от политическия живот, така и от най-обикновени хора.
 
Проектирал първата си рокля на 4-годишна възраст, Марк открива един съвършено нов свят във вече учредения и на моменти леко скучен моден свят. Неговите неща са по-скоро произведения на изкуството, отколкото дрехи за ежедневието. Но за да се получава така, трябва да я има онази реципрочност между твореца и неговите помощници, които осъществяват всяка една от роклите.
 
 
Те са също толкова добри, както самия него, защото именно „малките ръчички”, както често ги нарича, са тези, които изпълват проектите му с живот. Заедно, целия колектив, създават съвършенството и изисканата артистичност, присъща само на висшата мода.
 
 
Абсолютно всичките му модели се правят на ръка като това понякога отнема по 300 часа за създаването на едно творение. Марк може да се нарече наистина творец, защото по думите му във, всяко нещо има магия - дори и в най-обикновеното, стига да успееш да я видиш и пречупиш през твоя светоглед.
 
 
Освен великолепните модели, той прави и такива за най-изключителните моменти от  живота на една жена – от съобразени делови костюми до рокли за червения килим. Целта: да отрази личността на клиентите си и да ги накара да се чувстват красиви.
 
 
Първата му частна поръчка е през 2000 г. Тогава трябва да създаде бални рокли специално за сезона на наградите на Холивуд. Оттогава насам Белфорд облича всеки – от актрисата от Мълхолан драйв Мишел Хикс, до съдията от "Мислиш си, че можеш да танцуваш" – Мери Мърфи. Правил е костюми за CBS и  FOX, а работата му с бижутерите Фред Лейтън и Хари Уинстън показва една наистина страхотна колаборация. Можем да се докоснем повече до съвършенството, създадено от ръката на Марк, от неговите скици, специално създадени за едни от най-интересните светски личности.
 

Тинсли Мортинър: работата на дизайнера в света на висшата мода го сблъсква с едни от най-добрите платове и последни техники на работа. Модела на Тинсли Мортинър е изцяло в черно и коприна, точно като за една особа от висшето общество и съдия на модните шоута.

 

Анджелина Джоли: как да не се вдъхновиш за работа, когато си обграден от красива тераса, засадена с люляк и цял спектър от ярки цветове наоколо. Работното място на Марк е може да се каже вдъхновението за визията на Анджелина Джоли. Инкрустираното бюстие с кристали Swarovski и полата от тафта само допълват великолепието, което излъчва Джоли.

 

 

Принцесата на Монако: представата на дизайнера за жена е тя да бъде уверена, чувствена и неотразима. А една принцеса може да бъде всичко това на куп.

 

Сара Джесика Паркър: вдъхновение за много жени по света, Сара излъчва толкова много градски шик, че решението за нейната визия е за един на вид градски тоалет, който обаче е пример за градска висша мода.

 

 

Чарлийз Терон: може би една от най-невероятните рокли, обсипана с 15 хиляди златни мъниста и вдъхновена от три поколения жени, роднини на самия дизайнер - майка му, баба му и прабаба му.

 

Няма как да не останеш вдъхновен от тези скици и от самия Марк, който създава не само дрехи за носене, а истински бижута.

текст: TeenViewSofia
фотография: Press