Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Вход / Регистрация

Били Хлапето и Димчо: Ние сме улични момчета, не сме гангстери!

19-12-2012     0
 

Били Хлапето и Димчо: Ние сме улични момчета, не сме гангстери!

Били Хлапето определено е сред любимците ни този сезон. Русенският рапър, чието истинско име всъщност е Билян Моллов, не спря да издава хит след хит през последните месеци и взет под крилото на Графа и неговия лейбъл изплува бързо на повърхността на родната музикална сцена.

Последната му песен, която е съвместен проект с Михаела Филева (X Factor), сингълът "Когато ти трябвам” достигна първо място в класациите за най-излъчвани български песни, а видеото надмина милион гледания в youtube, с което затвърди потенциала и на двамата изпълнители.

Този и останалите успехи, разбира се, наложиха и нуждата от участия, които как по-добре биха могли да бъдат синхронизирани освен под формата на турне. И то се случи! "Башмайсторите" в състав Били Хлапето, Димчо и изпълнителите Lexus, и Михаела Филева тръгнаха на национално турне, с което обиколиха над десет български града, разтуптяха хиляди фенски сърца и се наложиха още по-категорично като едни от най-обещаващите имена на родната сцена.

Срещнахме се с Били и с варненския рапър Dim4оu, който се появи от крайните квартали на Варна, твърдейки, че е момче като всички останали, но според нас си е един вид творец, веднага след едно от участията им по време на турнето, за да ги разпитаме за музиката, новите проекти и какво е усещането да си "башмайстор"... 


T.V.S. Здравейте! Как върви турнето? Колко града мислите да връхлетите?

Б:
Турнето върви много добре за момента. Вече включва цели 13 града, като последният концерт ще е в Добрич. Малко е изморително, но се опитваме да се справим. Работим, а едновременно с това подготвяме нови проекти. Всеки самосиндикално си движи нещата, като "големите малки трябва да помагат на малките".

Д: Справяме се, тъй като цялата енергия на публиката се стоварва върху нас и ни зарежда, т.е. правим постоянно презареждане.

T.V.S. Забавлявате ли се заедно? Има ли случка, момент, които не са "строго секретни" и можете да ни разкажете?

Б: Всичко забавно се случва след 12 часа.

Д: Ами обичайните работи - разбити хотелски стаи; тръгваме си, а обувката ми е още горе в стаята; забравени ключове; става обяд, а ние още не сме се прибирали от участие...

Б: Интересни неща винаги има. Но гледаме през деня, предимно докато пътуваме, да се възползваме от това да поспим. Нашата работа е такава, че денем пътуваме и си почиваме, а вечер бачкаме. Не, че се оплакваме, башмайсторите са тук, винаги добре и готови да се забавляват.T.V.S. На всичките ви участия ли е пълно с хора, както е тук в Плевен?

Б: Навсякъде е пълно и има хора, на едно от местата даже успяхме да съберем 750 човека вечерта.

T.V.S. След толкова изяви, вече трябва да знаете кое e парчето "любимец" на публиката?  

Д: Категорично "Башмайсторска".

Б: "Когато ти трябвам", "Ша ги клатя", "Аз и авера ми", "Рехав", "We like to party", "Paradise", "Don`t stop". Всичките си ги пеем, но предимно ни искат "Башмайсторската" пак и пак, и пак.

T.V.S. Я ни кажете тогава какво е да си "башмайстор"?

Б и Д:
Да си “чист” отвътре. Да си истински на сто процента - с хората, със семейството си и със себе си. 

Ние сме много хубави и "чисти“ хора. Хора, които са обвързани с това да правят музика и правят музика, защото го правят със сърцата си. Ние сме си хора от народа и преди сме го казвали. Улични момчета, не се правим на гангстери и никога няма да бъдем такива. Просто сме видяли това-онова и гледаме да го превръщаме в хубава музика, вместо да агресираме хората по един или друг начин, както правят повечето. Взимаме лошото, за да го превърнем в хубаво, в положителна енергия, за да може като влезем в клуба публиката да ни се кефи и да си тръгне усмихната. Какво по-хубаво от това?  T.V.S. Има ли нови песни, които изпълнявате, но не са издадени?

Б: Има нови неща, да. Представяме една нова песен, която още не е излязла официално.

Д: Отделно си работим с още други хора и подготвяме нови неща.

Б: Сега е времето да кажем, че подготвяме един нов проект с Димчо. Работното му заглавие е Fantasy.

Д: Малко по-сериозно ще е от "Башмайсторската".

Б: Музиката и звученето на парчето отново ще са клубни, но от това клубно, което не просто ще те накара да танцуваш, но и да го чуеш с главата си. Текстът и всичко вътре в него те замисля и те вкарват в ситуацията.T.V.S. Звучи като проект, който хората не очакват като следваща стъпка от ваша страна...

Д: Естествено, хората очакват следващата "Башмайсторска" – знаем това.

Б: Отделно от споменатото до тук аз лично правя музика и за Димчо, както и за едно-две други проектчета. Работя усилено, няма начин – трябва да се работи, както и да почиваме, когато можем. Понякога ни е трудно, не отричаме, но искрено се радваме, че така вървят нещата. Доволни сме, че музиката ни най-накрая стигна до хората и най-важното, че те най-накрая разбраха, че има музикална сцена тук, в България.

Д:
Когато сме зле, все така да сме.

Б: Не! И когато е най-зле, по-добре да сме.

T.V.S. Въпросът, който ни вълнува - очаква ли се нов дует на Били с хубавата Михаела?

Б: Работим с Михаела и, разбира се, мислим за следващо парче. Може би няма да е само още едно, аз лично подготвям албум. Няма да е тази година, но до следващото лято ще са готови парчетата. Освен това Димчо ще пусне един микстейп "Пилето във фурната".

Д: Пилето се пече, като се опече ще бъде пуснато. (смях)T.V.S. А за колаборации с други изпълнители мислите ли?

Б:
С Hoodini и с Lexus сме записали една песен и клипът е заснет към нея. Сниман е даже още преди да заснемем "Башмайсторска", но нарочно оставихме нещата така. Всяко парче си има времето и емоцията. Всеки момент ще го пуснем, като малък подарък за Коледа към нашите фенове.

Д и Б: Работим, не спираме. Феновете трябва да се веселят, да бъдат по-добри, както и да ни подкрепят. 

T.V.S. Благодаря!
 

текст: Иглика Стефанова за Teen View Sofia
фотография: Press/Facebook