Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Как да запазиш ноктите красиви?

18-01-2013     0
 

Как да запазиш ноктите красиви?

Онихофагия, или навика да гризеш ноктите си е често срещан начин за сваляне на напрежението. Когато се вълнуваш или скучаеш, гледаш телевизия или говориш по телефона, може да установиш, че си изгризал цялия маникюр.

Ако гризеш ноктите си по време на безпокойство и притеснение, научи се да се отпускаш и управляваш своите чувства.

Има много начини да се отървеш от този навик и ето някои от тях :

1. Когато се появи желанието да гризеш ноктите си, опитай да се заемеш с нещо полезно.

2. Ако ти е скучно, хапни здравословен плод, разгърни интересна книга или списание.

3. Ако нервничиш, не стой на едно място – излез с добра приятелката или приятели.

4. Ефективно средство срещу този лош навик е красивия маникюр. Не случайно казват, че нищо не говори така за възрастта на една жена, както нейните ръце.

5. Постоянно покривай ноктите със специален горчив лак. Ако изведнъж се поддадеш на изкушението да ги гризеш, горчивината в устата ще те спре. Неприятен на вкус е и обикновения лак.

6. Често си напомняй, че този вреден навик може да провокира възникване на инфекции – ноктите съвсем не са стерилни.

7. Използвай радикален метод – направи си ноктопластика. Акрилов нокът е малко вероятно да гризеш, а и високата цена на маникюра също ще те спре. Само следвай златното правило - лакът трябва да бъде на ноктите непрекъснато, докато не отпадне навика.

8. Когато имаш желание нещо да гризеш, използвай чесалки за венци за бебета, така ще запазиш ноктите си.

9. Много хора гризат ноктите си за да се успокоят. Ето защо, по време на безпокойство, "замени" ноктите с клечка за зъби или кибритена клечка. Помага сгъване на пръстите в юмрук и разгъване.

10. За да престанеш с този неприятен навик трябва да започнеш да го забелязваш. Понякога хората го правят несъзнателно. За да се научиш да го забелязваш, трябва да се самонаблюдаваш.

11. Осъзнай, че огризаните нокти са много грозни. Не ти ли се е случвало да се срамуваш от този свой навик? Осъзнай още, че това не е само грозно, но и вредно. Повишава многократно шанса от апендицит, стоматит, защото самите нокти не са чисти.

12. Запази час в козметичен салон и си направи страхотен маникюр, който ще пазиш като зеницата на окото си. Прави си маникюр най-малко веднъж седмично и поне веднъж седмично прави ваничка със сол за укрепване на нокътната плочка и по този начин се учи да получаваш удоволствие от тези процеси.

текст: TeenViewSofia
фотография: Press