Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

Внимание! Падащи модели на Седмица на модата

21-02-2013     0
 

Внимание! Падащи модели на Седмица на модата

Когато един модел трябва да излезе на подиума с ужасяващо високи и неуодбни обувки, това си е истинско предизвикателство, което понякога свършва с провал. Виждали сме хиляди препъвания на ревюта, падания и голяма доза срам за самите модели.

Родената в Украйна, но базирана в Лондон дизайнерка Ekaterina Kukhareva, завърши шоуто си на Седмица на модата в Лондон с непохватното падане на една от моделите, която не успя да се задържи на хлъзгавите пластмасови токове. На финала на колекция есен-зима 2013/2014, във Freemason Hall, моделът се подхлъзна и падайки, счупи своя клъч. Това падане в никаъв случай не е единственото. През февруари миналата година, на шоуто на Dennis Basso, русокосият модел заплете краката си в дългата до земята червена рокля и седна на земята.


Моделът обаче показа професионализъм и въпреки лекото смущение, продължи своята изява на подиума. 

През 2011 година, шоуто на Amanda Wakeley също премина с модел, който обаче не успя да падне, а „само” сплете краката си и по точно, токчетата си в дългата до земята рокля. Публиката се притече на помощ на модела и тя успя да продължи с ревюто.Едно падане на подиума е почти сигурен белег за край на моделството при по-младите в бизнеса. Много агенти се отказват от моделите, тъй като никой не би искал такива случки на свое ревю, особено ако дизайнерите кажат тежката си дума.
Наоми Кембъл пада на ревю на Вивиен Уестууд през далечната 1993 година, но успява да преодолее случката с усмивка, която очевидно заработва, имайки предвид успешната й кариера след това.

И все пак, моделите си имат някои трикове за предотвратяване на паданията. Някои от тях залагат на по-малък номер обувки, които да придържат краката им стегнати, обаче не винаги действа. 

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Corbis; Reuters; Camera Press