Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Защо жените искат толкова много да се омъжат

04-07-2013     0
 

Защо жените искат толкова много да се омъжат

Често изниква въпросът, защо жените така настойчиво се стремят да се омъжат. Да се отговори еднозначно на този въпрос е сложно. Изглежда, че за една дама е много по-лесно да живее сама, отколкото да е омъжена - и домакинската работа е по-малко, и отговорностите, и тревогите, но в крайна сметка, свободата не радва никой от нас.

Логично е, че свободният живот е по-лесен, но това е всичко. Може би момичетата се нуждаят да тичат у дома след работа, да приготвят вкусна храна за своя любим, да го обгрижват и даряват с внимание. И това не е заради самата любов, както казват психолозите, причината се крие много по-дълбоко. Всички дами много се страхуват от самотата, а повечето просто трябва да се грижат за някой. Нека да се опитаме да разберем, защо жените толкова искат да се омъжат, какви са истинските причини или потребности, тласкащи ги към тази стъпка.

Природна потребност

За жената, да се грижи, да бъде съпруга, пазителка на семейното огнище е естествена потребност. Жените много искат да бъдат нужни на някой и дори незаменими, единствени. Но за да бъдеш необходим на някого, не е необходимо да сложиш подписа си в гражданското. Любовта не е подпис на хартия! Любовта е душевно изживяване. Така че, въпросът е какъв е този стремеж към законен брак?
Стабилност и надеждност
Законният брак дава на жената известно усещане за стабилност. Тя се чувства по-сигурно, по-уверено, и също така може да реши част от материалните си и някои от битовите си проблеми. Материалното благополучие играе съществена роля и е доста тежък аргумент в полза на желанието за брак. Но тук, много зависи от характера, мирогледа и възпитанието на самата жена. Някои искат да имат до себе си силно мъжко рамо и подкрепа, докато други искат просто да висят на врата на своя съпруг. Освен това, има жени, които са съгласни да се омъжат за всеки, само за да не останат сами.

Изискване в обществото

Омъжената жена винаги се чувства по-уверено и по-авторитетно сред колеги, приятели и познати. В нашето общество самотните представителки на нежния пол, по някаква причина се смятат за провалени. Мнозина говорят зад гърба - щом като нито един мъж не се е оженил за нея, значи нещо не и` е наред. Уви, това е доста често срещана ситуация, а общественото мнение притежава голяма сила. Така че има жени, които се стремят да се омъжат под натиска на обществото. И много момичета в желанието си да се впишат в общоприетите норми са готови да се венчаят за човек, когото не обичат.

Странни причини

Има разбира се и други причини, твърде странни на пръв поглед. Например, случва се, една жена да иска възможно най-бързо да напусне родителите си и да заживее самостоятелно, или колкото и странно да звучи мечтае за сватба и сватбена рокля.

Брак по сметка

Всичко е доста просто - жената не изпитва любов, а може би дори не знае какво е това семеен живот, не е готова за трудностите в ежедневието, но материалната изгода я принуждава да предприеме тази стъпка. А изгодата може да не е само от материален характер. Мнозина смятат, че браковете по сметка, са най-неуспешни, но това не е така. Някои психолози по семейните отношения, твърдят, че бракът - това е договор, спогодба между един мъж и една жена. Прекрасно е когато има чувства, но те не са завинаги, а трябва да се живее заедно. Така че, браковете по взаимна изгода, се оказват най-стабилни. Може би причината тук е и в това, че хората са готови на двустранни споразумения и не се заблуждават. Дори млади влюбени двойки, които наскоро са сключили брак, е препоръчително да се учат да живеят заедно, договаряйки се.


 

текст:
фотография: