Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Открийте повече за най-обичаната храна в света- Пастата

27-05-2014     0
 

Открийте повече за най-обичаната храна в света- Пастата

Пастата или така познатите ни спагети и макарони са част от предпочитаните и обичани храни по целия свят, за малки и големи. Но от къде идва? Пастата има дълга история, която доведе до развитието и като една от разнообразните храни , която може да се комбинира с почти всичко, което обичаме. Въпреки че съществуват исторически записи , документиращи храна , подобна на спагети още през 1-ви век пр. н. е., първото доказателство за „модерния” вид е от 12-ти век в Сицилия . Има повече от 300 вида тестени изделия , включително и спагети, фетучини и лазаня .

От какво е направена пастата? Обикновено от тесто , направено от брашно от твърда пшеница , което е смесено с вода . Това може да се направи с яйца, вместо вода. Познати са ни два вида паста - сухи или пресни сортове. Прясната паста е направена на ръка, докато сухата се прави с методи за преработка на храни . Макаронените изделия са универсална храна, която може да се използва за направата на голямо разнообразие от ястия . Някой от тях идват в по-малки порции, като предястие , в салати, други като основно, трети като закуска. Сервира се гореща или студена.

Най-вкусните и поръчвани тестени ястия са:

• Спагети Маринара : скилидки чесън , филета аншоа, нарязани домати и сухо бяло вино, комбинирани с миди , скариди и накъсан магданоз .

• Канелони : навити листове с домати, прясно сирене рикота , настърган пармезан и бадеми.

• Лазаня със сирена : Пресните листа лазаня са комбинирани със сирене, най-често рикота , яйце, сол и черен пипер , настъргано индийско орехче и пармезан .

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Mycookingrecipes