Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
От подиума | Марки | Урок по стил | Street style | Модна иконаВход / Регистрация

Кендра Спиърс: моделът, който стана принцеса

03-06-2014     0
 

Кендра Спиърс: моделът, който стана принцеса

Кендра Спиърс е най-късметлийското момиче на света. Но не защото й се е случило да носи фамилията на знаменитата певица, не. Просто миналата година тя стана принцеса: на брега на Женевското езеро Кендра каза «да» на 42-годишния принц Рахим Ага-хан,  който след смъртта на баща си ще унаследи титлата имам и многомилионна бизнес-империя. Можем да разберем принца: Спиърс е успешен модел, работила е с Prada, Calvin Klein и Diane von Fürstenberg, и съответно е ослепителна красавица, приятна смес от младата Синди Кроуфорд (двете определено имат прилика) и Брук Шилдс — въплатената американска мечта.

Вярно, в момента тя има далеч по-европейско амплоа: след сватбата щастливата новоомъжена Кендра се премества от Ню Йорк при мъжа си в Париж, където освен живота си на принеса, тя дава интервюта, явява се на кастинги и изобщо живее един приятен, пълен с красиви моменти живот на красиво момиче, родено под щастлива звезда.

«След бесния ритъм на Голямата Ябълка в тихата френска столица в началото ми беше трудно. Помня, как през първата неделя излязох за продукти, а всичко беше затворено. Помислих си: «Боже, какво изобщо правя тук?» — спомня си Кендра, 25 — Затова пък сега, като истинска парижанка, с часове мога да стоя в кафенето, отпивайки кафе».

Всъщност Спиърс расте в кротко селце на час път от Сиатъл и е третото дете в многодетно семейство, затова и до осмата си годинка е на домашно обучение. «Имах феноменално детство. С братята и сестрите ми се разхождахме по цял ден, вечер на мама се налагаше да звъни с една камбана, за да ни прибере за вечеря».Като малко изобщо не се интересува от мода - в семейството й не е прието да се обръща внимание на дрехите: майката обновява гардероба си в секънд-хендовете, а децата предават нещата си от голямо към малко. Но Кендра е висока и слаба, и всички наоколо твърдят, че тя трябва да стане манекенка. Зеленооката хубавица приема мъдрия съвет: едва навършила петнайсет (идеалното време, за да направи първите крачки по подиума), тя се отправя за пробни снимки в агенция за модели. Шумът, предизвикан сред ловците на дългоноги дарования, се разнася цяла седмица след първоначалната й поява.

«Толкова се шашнах от неочаквания шум и интереса към мен, че си уредих среща с агента в една ужасна закусвалня недалеч от къщи!» — смее се Спиърс.

По време на събеседването на младата красавица не й е до смях: агентът я съветва да сложи брекети. А колко ги ненавижда тя! Но мъжествено ги носи - на момичето за милиони и усмивката трябва да е за толкова.

Към върха на лъскавия моден олимп Кендра, за голямо разоча­рование на агента, не бърза. Тя ясно дава да се разбере: най-важната работа е образованието, а после чак - снимки и ревюта. «Имам диплома от факултета по социология на Портлендския университет. Въпреки че все още не съм се определила с кариерата си, често да си призная. Силно ме увлича архитектурата, преди време сериозно обмислях да стана градостроител — все пак не можеш вечно да позираш?..»Всъщност, красавицата се вълнува не само от собственото си бъдеще: «Естествено, че ми харесва да се обличам в маркови дрехи и да се снимам за корици. Но рекламно лице на този бизнес не искам да ставам, в живота има много по-важни неща от вещите и модните крясъци. Защитата на околната среда, например. Обожавам природата. След сватбата с мъжа ми заминахме на пътешествие в Лапландия, през нощта се добрахме на шейна, теглена от кучета, до хижа на края на света. Там се оказа, че няма дори електричество, затова е такава красота наоколо! Скърцащия сняг и хладния шепот на звездите направо ме очароваха».

След ледената родина на Дядо Коледа младоженците излитат за жарка Кения, където се уединяват в средата на дивата савана. «Вероятно, да си прекараш медения месец далеч от цивилизацията би се сторил странен на мнозина. А на мен толкова ми харесва да се отдалеча от суетата, шума и пробите. На разсъмване ставам рано, взимам кучето и се разхождам из града, и така до късна вечер». Принцът и принцесата имат двама домашни любимци: своя безпороден Машер Кендра намира на улицата, а Булет, кучето на съпруга й, независимо че носи гордото име на полицая от едноименния филм на режисьора Стив Макуин, — е кръвожаден хулиган.

«Само не си помисляйте, че съм съвсем дива! — смее се принцесата. — Събитията по света и културата също ме интересуват! До кревата ми винаги има няколко книги и нови броеве на списания The Economist и Time».Ето това е изненада — топ-модел директно си признава, че повече го интересува не света на кутюра, а световната икономика, при това споделяйки, че любимата й книга е суровият психологически роман «На изток от рая» на Джон Стайнбек!

Очевидно Кендра е от редките случаи, в които като притурка към дългите крака на момичето му е провървяло да получи и мозък. Впрочем, силно е провървяло и на мъжа й: той вече е законен стопанин и на едното, и на другото.
 

текст: TeenViewSofia
фотография: AllOverPress