Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Местата | Находки | ИзбраноВход / Регистрация

Две булки в една рокля / Да ушиеш емоция

18-06-2014     0
 

Две булки в една рокля / Да ушиеш емоция

Студентите по мода от НХА, под напътствието на известни български дизайнери вече втора седмица вдъхват нов живот на любимите ни дрехи в Second chance shop в Сердика Център.

След като преобразиха дънките на Дидо от D2 в елек, блузата на Прея в комплект бижута и спортните екипи на Сани Жекова и Йордан Йовчев в рокли, те показаха, че въображението и талантът им нямат граници. Това и добрата кауза, за която го правят – да съберат средства за обновяване на базата си в Академията, накараха посетителите на магазина да доверят най-ценните си притежания в техни ръце.

Преди дни в магазина получиха необичайно дарение, което надмина всички очаквания и трогна екипите от млади дизайнери.

Втори шанс за изява получи красива „винтидж” булчинска рокля. Желанието на жената, която е дарила дрехата от най-специалния момент в живота си, е тя да бъде преправена с любов и вдъхновение, защото иска дъщеря ѝ да я носи в сватбения си ден.

„Още от малка, дъщеря ми тайно вадеше роклята от гардероба и се обличаше в нея, преструвайки се на принцеса – аз винаги и се карах, защото се притеснявах, че ще я съсипе. Реших, че сега е моментът най-накрая да я оставя да бъде това, което винаги е искала.”, споделя щастливата майка пред служителите в Second chance shop.Second chance shop ще работи до края на месеца в Сердика Център на ниво -1, всеки ден от 10:00 до 20:00, а събраните средства ще бъдат разпределени за обновяване базата по моден дизайн към НХА и подпомагане дейността на фондация I can too.

Оставените дрехи ще бъдат трансформирани от студент по моден дизайн и негов ментор, избрани на случаен принцип.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press