Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Топ грешки при боравенето с фон дьо тен. Как да ги избегнем

24-07-2014     0
 

Топ грешки при боравенето с фон дьо тен. Как да ги избегнем

Фон дьо тена е базата, върху която ще се постави целия грим. Няма значение дали носиш силен или слаб такъв. И в двата случая е много важно да бъде поставен правилно. Защото събраните участъци от него, лъщящите лица, неравномерното разнасяне и петната не са най-красивата гледка, особено ако ще се подвизават на лицето ти поне няколко часа. Ето едни от най-често срещаните грешки във връзка с този продукт, които всички сме допускали:

Не тестваме правилно най-подходящия за нас цвят: не знаем как или светлината в магазина не е подходяща за да е ясна преценката ни, или дори не сме сигурни в кой участък от кожата е най-добре да се прецени. Най-добрия вариант е да нанасяш винаги мъничко количество между носът и скулата. Пробвай три нюанса, от по-светло до по-тъмно. Онзи, който буквално изчезне и се слее с кожата ти е твоя.

Не си съобразила формулата на своя фон дьо тен с текстурата на кожата си: формулата на фон дьо тена е най-важна за напасването му към кожата. Трябва добре да познаваш собствената си кожа и да преценяваш. Наясно си, че ако имаш много суха кожа един хидратиращ фон дьо тен ще я поддържа свежа през целия ден. При по-склонна към омазняване кожа използването на плътнопокривен фон дьо тен води до запушване на порите и появата на акне. Има специализирани продукти за всички видове кожа от суха до смесена, както и консултанти, до които да се допиташ ако не си сигурна какъв точно е типът на твоята.

Използваш неправилната четка или пръсти за нанасянето му: Поставянето на фон дьо тен с ръце е силно непрепоръчително. С пръсти можеш да разнесеш бактерии по кожата си и да предизвиkаш обриви или акне, а ако вече имаш подобни проблеми със сигурност не искаш още, нали? Най-подходящия вариант е четка, от изкуствен косъм. Такава използват гримьорите на най-известните личности. И силно ги препоръчват. Само така ще се разнесе равномерно и ще създаде безупречен вид на лицето.

Поставяш прекалено много: Перфектния и оптимален вариант при поставянето на такива продукти е да създаде впечатлението за гладка и чиста кожа, без да си личи присъствието на странични фактори за постигането на този ефект. Ако искаш да си сигурна за издържливостта на продукта и съвместимостта му с кожата ти, постави малко количество на вътрешната страна на ръката или китката и сама ще разбереш след като го поносиш известно време.

Поставяш го до ръба на челюстта: Няма по-голяма грешка сред изброените от тази. Да очертаеш така този контур все едно си си поставила маска и да покажеш на всеки наличието на грим по лицето си по този начин е просто гротесно. Фон дьо тена винаги се разнася и по шията за да се слее с кожата ти и да не оформя нежелани участъци от нея. Все пак не се готвим за карнавал, нали?

Прецени добре собсtвените си възможности, не си купувай само този продукт, който някоя приятелка ти е препоръчала. Консултантите на място ще се справят много по-добре ако им се довериш.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: net.com