Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Местата | Находки | ИзбраноВход / Регистрация

Патриотични тетрадки влизат в класните стаи

03-09-2014     0
 

Патриотични тетрадки влизат в класните стаи

Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Паисий Хилендарски и цар Симеон Велики са великите българи, изобразени на кориците на новите тетрадки, които издателство "БГ Учебник" разработи във връзка с началото на новата учебна година. Новият проект, осъществен съвместно с младежите от "Българска история", е антипод на добилите популярност през изминалите години тетрадки с неморални визуални послания на кориците. Идеята на издателите е да засилят чувството на родолюбие сред учениците чрез стимулиране на любознателността им към великите личности в историята ни и техния принос.

"Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само мене си" е цитатът на гърба на тетрадката с лика на Васил Левски. На всяка от тетрадките представянето на личностите е допълнено чрез известна тяхна фраза, превърнала се в символ на делото им.

Благодарение на проекта, учениците имат възможност да пишат в новите патриотични тетрадки, отпечатани на офсетова хартия във формат А5, с меки корици, широки редове и брой на листите 40 и 80. За да направи серията "Велики българи" подходяща и за неучащи, "БГ Учебник" разработи и тетрадка-тефтер от 96 листа, по образец на тетрадките с меки корици.

От началото на септември тетрадките са налични в книжарниците на "БГ Учебник", както и онлайн в сайта на издателството: bguchebnik.com.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: Press на марката