Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Shopping | Beauty&relax | Food&drinks | Culture&artВход / Регистрация

6 причини: Защо да избереш модно образование в България?

22-10-2014     0
 

6 причини: Защо да избереш модно образование в България?

Като студент, изучаващ профил "Моден дизайн" в България, ще говоря от първо лице единствено число за подбудите ми и причините да избера да не пресичам границите на Родината, за да се квалифицирам в сферата на модния дизайн.

Мечтите - казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му, а съдейки по моите, аз може би съм великан (колкото и нескромно да звучи). Поредната история за детската мечта, която е водеща сила и мотивация през всичките тези години, докато не дойде моментът на истината и дали реално мечтата ще бъде прекрасна реалност, или ще се претвори във неосъществима фикция. За мое щастие успях да се насладя на сбъдването ми на детската мечта и бях приета успешно в Националната художествена академия. Оттук и започна моето надграждане на мечтите и убеждаването ми все повече, че не съм сгрешила с избора си да избера точно образование в пределите на България...

Носталгия - неоспорим факт в емигрантския свят, нещо, което за сега не бих желала да бъде водещ фактор в ежедневието ми.

Защото се родих такава - т.е. защитавам българското образование и методиката му по този начин, а и смятам, че въпреки трудностите и ситуациите, в които е поставено българското образование, то е класа и е достойно да те обучи като професионалист.

Финансова гледна точка - част от обучението, която не е за пренебрегване. Приемете, че финансовото положение на хората, живеещи в кризисен район, не е розово. Никой не е застраховал мечтите си срещу финансово потребление, което за жалост в тези дни на колапс не е под нужната форма, за да си позволиш обучение зад граница и стандарт на живот на западноевропейски студент.

Професионалисти - въпреки калта, в която се принуждават да нагазват смелите ентусиасти, готови да посветят живота си на изкуството, те все пак са с професионално мислене и глобална ориентация. Заслужава си да се докоснеш до такива борещи се хора, защото винаги можеш да извлече полезното за себе си от всеки, а и най-малкото - ще успееш да се научиш да не повтаряш грешките им, защото те ще те насочват по вече отъпкания път на израстване, където ще ти спестят някоя друга трудност.

Семейство, приятели, любов - освен патриотичното чувство за принадлежност към държавата, остава и привързаността към любимите хора, привързаност, която е попила толкова трайно в теб, че дори вечер преди да заспиш си мислиш за всеки по отделно и усещаш, че дори на стотици километри, те са тук, в границите на твоята страна, и от части съпреживявате един и същ начин на живот.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: GoRunaway