Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

14 съвета, за да бъде жовта по-хубав

04-12-2014     0
 

14 съвета, за да бъде жовта по-хубав

Научавай нови неща всеки ден.

Ежедневното научаване на разни нови умения и факти не просто те обогатява, но и помага на мозъка да се развива и да се поддържа във форма. Чети пресата, гледай научнопопулярни и биографични филми, а в youtube има клипчета – самоучители, за всичко от което би могъл да се интересуваш. Споделяй с приятелите си новата информация, така не просто държиш и тях в течение, запомняш по-трайно, а и ги провокираш към интересни разговори, от които можеш да научиш още.

Поддържай връзка 

Понякога, когато отидеш да живееш някъде другаде, започнеш нова работа или се обградиш с нов кръг от приятели спираш да контактуваш с скъпи за теб хора от миналото. Не защато си ги забравил или не се сещаш за тях, а просто защото живота ви отвява в различни посоки. Разцъкай телефонния си списък и се обади на приятели или роднини, които скоро не си чувал.

Прекаравай време с животни

Животните винаги ни придават положителна енергия, защото са страхотно щастливи, дори когато просто си подскачат наоколо или се гушкат в теб. А и дружбата с пухкав приятел винаги е силна и истинска.

Твоят вид медитация

Винаги най-добрият начин да пречистиш съзнанието и подредиш мислите си. Като формата на медитация е твой личен избор. Не е задължително да е нещо будистко или йогистко, просто изразходвай негативната енергия в правенето или създаването на нещо.

Прощавай

Сигурни сме, че доста си се забъркал доста в отношенията си с хората. Някои стари връзки и някои сложни приятелства, не спират да човъркат съзнанието ти. А случайни срещи покрай общи приятели ви поставят скунфузни и неприятни ситуации. Направи първата крачка и говори с човека. Времето може би не лекува, но размива. Помоли за прошка и прости.

Чети

Хубавата книга от истинка хартия, която искаш да прочетеш. Пренася те другаде, променя възприятията ти и те кара да израстваш емоционално и духовно. Винаги може да бъде романтична комния.

Прави комплименти на хората покрай теб

Хубаво е да предизвикваш усмивки и да караш хората да се чувстват красиви. Можеш да пръскаш по колкото си искаш комплименти на ден, но все пак не злоупотребявай.

Излъчвай позитивна енергия

Не се ядосвай за глупости, не се води излишни спорове. Когато трептиш на положителни честоти привличаш още положителни емоции. Така че радвай се повече на малките неща, не се вглъбявай в неприятностите и само чакай нещо още по-хубаво да ти се случи.

Спорт

Доброто физическо здраве и форма не просто те карат да се чувстваш по-добре, а ти придават самочувствие и вътрешно удовлетворение. Дори половин час упражнения сутрин преди работа, ще те заредят с енергия и тонус за деня.

Прекарвай повече време сред природата

Разходи се някъде, направи си пикник с палачинки и се наслаждавай на красотата, далеч от забързания свят. Изключи телефона си за няколко дни и отиди на палатки с приятели. Природава е винаги способна да ти вдъхне бърза доза свежест.

Играй

Прекараването на време с малки деца може да бъде страхотно преживяване. От тях всъщност може да се научи много. Зареждат те с чистата си детска енергия и те карат да си спомниш, че нещата в живота не са винаги чак толкова сложни.

Организирай се

Знаем че нямаш време, но правенето на програма или списък с задачи би улеснило ежедневието ти. Създай ред около себе си, почистването на стаята и работното ти място ще те накарат да се почувстваш по спокоен, работоспособен и отворен към нови идеи. Отделянето на малко време за организация би ти помогнало да държиш нещата под контрол, без стрес и паника. Разбира се и ние не можем без лек творчески безпорядък, но нека го поставим в граници и действаме на чисто.

Разглеждай стари снимки

Страрите спомени винаги могат да те стоплят като ти припомнят страхотни емоции и преживявания. Разходи се из пъстрите кадри на живота си, когато имаш нужда да си спомниш колко е хубав и как го обичаш.

Научи нов език

Научаването на нов език ти разкрива огромно поле от нови възможности. Запознанства и приятлества с чужденци, пътувания в нови държани, опознаване и вникване в нови култури и още много приключения без граници.

 

текст: TeenViewSofia
фотография: GoRunaway