Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Холандия набира български студенти за ново поколение учени

23-03-2015     0
 

Холандия набира български студенти за ново поколение учени

Специалисти по развитие на революционните технологии ще гостуват у нас, за да стимулират свежи български умове да станат част от новите бакалавърски и магистърски програми на изследователски университет No 1 в Холандия.

На 25.03. в София и 26.03. в Пловдив представители на University of Twente ще направят безплатна презентация пред желаещи за нови знания в сферата на бъдещето на планетата – технологиите. Кандидатите за студенти ще научат как биха могли да се развият в сферата на нанотехнологиите, инженерните науки или управлението на фирми.

Сред завършилите най-добрия изследователски университет в Холандия са много откриватели на нови устройства и постижения в областта на технологиите, сред които има и българин. Павел Чолаков, възпитаник на катедрата по "Финансов мениджмънт", създава уникално мобилно приложение, което превръща телефона в личен диетолог и прави индивидуален хранителен режим, съобразен с нуждите и желанията на всеки. Друг чуждестранен студент от холандския университет TWENTE създава революционна технология за оптичен диск, който може да "надживее" човечеството – дискът е буквално неразрушим и може да побере иформация, много повече от тази, която си представяме. Висшето учебно заведение е известно и като „Университетът на предприемачите в Европа“, заради значителния брой компании създадени от възпитаниците му - над 800.

University of Twente е сред топ 200 на най-добрите в света. Той е и домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи. Днес в университета учат и работят над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели, като се предлагат над 30 стипендии за кандидати за магистърски програми. В Холандия има около 80 000 чуждестранни студенти, а повече от половината от тях са от страни, членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство - Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Презентациите на новите холандски програми ще се проведат в х-л „Кемпински Зографски“ - София и х-л „Тримонциум“ - Пловдив.

текст: TeenViewSofia/ Press
фотография: Press