Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Стартира конкурсът за каузи REPORTEEN 2015

26-05-2015     0
 

Стартира конкурсът за каузи REPORTEEN 2015

Възрастните понякога правят глупости и затова трябва да бъдат "наказани" с добър пример. Това е посланието на четвъртото издание на конкурса за тийнейджъри REPORTEEN, който започва днес на уеб адрес www.reporteen.bg.

Тази година REPORTEEN провокира младите хора в България да опровергаят критиките на възрастните към тях - към начина им на изразяване, към общата им култура, към отношението им към парите - като едновременно с това направят нещо добро за себе си и заобикалящата ги среда.

Организиран от Център за образователни инициативи и реализиран с подкрепата на Фондация Америка за България, конкурсът е създаден за младежи между 13 и 19 години, които имат свежи идеи как да подобрят средата, в която живеем. От тях се очаква да представят своите идеи с кратко видео, като определят проблем и разкажат убедително как ще го разрешат. Авторите на 7-те най-добри видеа ще получат награди по 1000 лв. (общо 7000 лв.) - сума, която помага за осъществяването на идеите им и ги превръща в истински каузи. А правилата на REPORTEEN 2015 вече са ясни.

След регистрация на www.reporteen.bg, участниците в конкурса трябва да качат своето видео в сайта, а след това да го споделят в социалните мрежи. Видеата ще остават качени на сайта, където всички ще могат да ги гледат, споделят и да гласуват за тях, определяйки при кого отива Наградата на публиката - изненада, подготвена от организаторите на конкурса.

7-те награди от 1000 лв. ще бъдат разпределни през октомври от жури по следните 4 критерия: (1) възможност за истинско въздействие, (2) оригиналност на идеята, (3) степен на реализируемост (колко по-възможна е реализацията на една идея, толкова по-голям е шансът й за награда), (4) обосновка на бюджета. В журито ще бъдат включени представители на неправителствения сектор и медиите, които са създали и реализирали големи кампании и успешни каузи.

REPORTEEN 2015 надгражда предишните издания на конкурса, посветени на младежкото късометражно кино, като предизвиква младите хора не само да мислят и да изразяват мнение, но и да действат с ясна визия за своето бъдеще и живота им тук и сега. Желанието на организаторите е добрите идеи на участниците да прераснат в план, който си поставя цели, постига реализация и предизвиква трайна промяна.

Повече информация за REPORTEEN 2015 и предишните издания, както и пълните правила на конкурса можете да видите онлайн на REPORTEEN.BG
 

текст: TeenViewSofia/ Press
фотография: Press