Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Учители на президенти и лидери идват в България

23-09-2015     0
 

Учители на президенти и лидери идват в България

Възпитатели на нобелови лауреати и на президенти, на световноизвестни модни дизайнери и индустриални лидери идват в България за безплатно изложение за висше европейско образование.

За първи път ще се дават консултации за нестандартни, но вече търсени по цял свят специалности, като Добив на нефт, Кибернетика и Нанотехнологии.

Тази година за предстоящото изложение „Европейско образование 2015“ (26-ти и 27-ми септември в столицата, а след това в Пловдив и Бургас) се наблюдава повишен интерес от престижни университети и световни лидери в областта на науката, бизнеса, модата, туризма, инженерството, архитектурата и др. За първи път ще бъдат представени у нас и нестандартни специалности, като „Добив на нефт“, „Авио мениджмънт“, „Компютърна анимация“ и др., които звучат непознато у нас, но през последните години търсенето им е повишено в цял свят.В сравнение с миналата година, е нараснало присъствието от страна на немските престижни университети, може би в отговор на големия интерес на българските младежи към обучението в Германия. За първи път в България например идват представители на един от най-големите университети в Европа - Universitat zu Koln, сред чиито възпитаници са трима нобелови лауреати и двама президенти на Федералната република, както гръцкият президент Каролос Папуляс.

Посетителите на организираното от консултантска агенция ЕДЛАНТА изложение „Европейско образование – 2015“ ще имат възможност и за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. Сред тях e University of Reading, чийто бизнес факултет, Henley Business School, неизменно заема челно място в световните класации. Британците ще разкрият възможности за развитие и пред артистичните млади българи, които се интересуват от изобразително изкуство, мода, театър, хореография и дизайн (Falmouth University, Nottingham Trent University и University for the Creative Arts). Холандия пък ще се разпише със своята най-силна страна – университети от областта на науката и хотелиерството, както и университети по приложни науки, чиито възпитаници намират реализация в световноизвестни фирми като Porsche, KPMG, BMW и др. От Италия идват представители на IED - Istituto Europeo di Design – световноизвестно училище за мода и дизайн, с филиали в Милано, Барселона и Торино, което всяка година отпуска за български студенти стипендии в размер до 50 % от таксата за обучение.

Освен традиционните специалности, като медицина, архитектура, туризъм, маркетинг, на изложението „Европейско образование 2015“ ще се наблегне на нестандартни специалности, за които няма много информация у нас, но определено се радват на все по-голямо търсене в цял свят. Например Биомедицинско инженерство, Кибернетика, Компютърна анимация, Метеорология, Авиационен мениджмънт, Нанотехнологии, Инженерна математика, Добив на нефт и др.На изложението „Европейско образование 2105“ ще има представители на над 55 водещи университета от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности.

Изложението е на 26-ти и 27-ми септември в х-л "Маринела" (Кемпински) – София; на 29-ти септември в х-л "Новотел“, Пловдив и на 30 септември - в х-л "България“, Бургас.

Участието в Изложението е безплатно - необходима е единствено предварителна регистрация на сайта на консултантската агенция, но записването може да се направи и на място.

Линк за регистрация за изложението: evropeiskoobrazovanie.com

текст:
фотография: