Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Неймар младши дава старт на световния турнир по футбол "Neymar Jr’s Five"

15-12-2015     0
 

Неймар младши дава старт на световния турнир по футбол

Великият нападател на Бразилия и Барселона Неймар дава шанс на хиляди млади футболни играчи да се докажат, организирайки уникална по рода си елиминационна надпревара, която стартира през януари 2016.

Веднага след номинацията си за „Златна топка“ на ФИФА по-миналата седмица, сега футболистът кани играчи между 16 и 25 години в повече от 35 държави от 6 различни континента да формират отбори, за да се впуснат в турнир от пет-срещу-пет играча под името -‘Neymar Jr’s Five’.
 


 

„Забавна, динамична и технична игра е,“ казва Неймар, който е израснал, практикувайки същия бърз футбол в собствения си квартал. „Това е точно футболът, който винаги съм обичал да играя: от пет-членните отбори отпада по един всеки път, когато им бъде вкаран гол, докато не остане нито един играч от противниковия отбор, или докато 10-минутната игра не свърши. Така е още по-вълнуващо!“

Форматът на състезанието е познат у нас от провелия се през октомври турнир Red Bull Winning 5, който се проведе за първи път у нас в 5 града с участието на 110 записали се отбора или общо 550 човека. През 2016, градовете, в които ще има квалификации нарастват с още три и Neymar Jr’s Five ще се състои освен в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, и в Русе, Велико Търново, и Стара Загора.
 


 

Квалификационният процес започва през януари 2016, а Националният шампион ще мери сили на глобално ниво на световните финали през юли в Прая Гранде, Бразилия. Именно там Неймар израства и започва своята професионална кариера. „Винаги съм мечтал да организирам свой, уникален турнир и да поканя най-добрите отбори в родния си град. Най-накрая това се превръща в реалност и очаквам с нетърпение да видя на какво са способни тези играчи, забавлявайки се, докато играят.“ Неймар, който заедно с Меси и Луис Суарес подпали „La Liga“ с отбора на „Барселона“ този сезон и помогна за създаването на формảта на турнира, ще покани отбора-победител като негови лични гости на мач на „Ноу Камп“ в Барселона, Испания.

Световният финал ще се проведе през юли на ‚Instituto Projeto Neymar Jr‘ в щата Сао Пауло, Бразилия. Целта на института е да предложи извънкласни образователни и спортни активности на деца и семейства в неравностойно социално положение, да промотира социална интеграция и да насърчи участието им и създаването на общност. Instituto Projeto Neymar Jr отваря врати през 2014 и е втората ‘FutbolNet' програма в Бразилия, която си партнира с фондация ‚ FC Barcelona‘.
 

текст: Press/ViewSofia
фотография: Press