Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Beauty icons: София Лорен

26-05-2010     0
 

Beauty icons: София Лорен

 

София Лорен.На колко ли е тя - на 40, на 50, на 60... Трудно може да се каже ако съдим само по външния вид. Но не, всъщност тя е на 72! Ще кажеш – „не може да бъде” или „как ли пък не”!

Та тя е все още толкова предизвикателна и красива! Как ли е успяла да запази своята красота и хармонията в себе си. На всичкото отгоре възрастта й съвсем не е пречка да работи все така активно както преди 20, 30 и повече години.

Но дали животът й е билвсе така красив, лъскав, лесен и привлекателен?

Отговорът е съвсем кратък – НЕ! Ни най малко!

Баща й, Рикардо, отказал да се ожени за нейната майка - Ромилда, оставяйки я да се справя сама с отглеждането на малката София. Ромилда се премества в малко градче до Неапол, където живее нейната майка, а по време на Втората световна война се преместват в Неапол.

Кариерата и истинският живот за София започва след края на войната. Първоначално тя се връща със майка си в Поцуоли, където отварят малък бар, а София започва да посещава и да се изявява в местния театър. Там именно за първи път я оприличават на холивудска звезда. Именно в този момент бъдещата звезда решава каква точно иска да бъде, на какво иска да се посвети.

На 15 години се явява и печели първо място в конкурс за красота и това събитие й отваря вратите на киното, образно казано. На 16 тя вече има участия в 5 филма - Шестте жени на Синята брада, Тото Тарзан, Аз съм капитанът, Voto I“ и Cuori sul mare. Избира Лорен за псевдоним още през 1950 г.

Иконата на световното кино има в творческата си автобиография над 100 филма, снима се в безброй сесии за някои от най-големите модни компании. През последните години в MNG.

Филмите, които оставят трайни белези в световната история на киното са Златото на Неапол, Чочарка, Затворниците от Алтона, Брак по италиански, Милионерката, Вчера, днес, утре, Графинята от Хонконг, Слънчогледи, Събота, Неделя, Понеделник, Прет-а-порте.

Разбира се, не би било честно да не споменем факта, че голяма част от успехите й стават възможни благодарение на срещата й с Карло Понти - виден бизнесмен, за когото актрисата се омъжва. Любовната история между двамата не минава съвсем гладко. Карло се влюбва в София, но е вече женен и макар съпругата му да не го спира, когато той пожелава да се разведат, католическата църква казва – не! Но както знаем, за любовта няма пречки и граници. Разводът става възможен в далечно Мексико, а сватбата със София следва почти веднага.

София Лорен и Карло Понти имат щастлив и дълъг брак. Те остават заедно до края на живота му, а от брака си с него София има двама сина. Той е продуцент на голяма част от филмите, в които се снима звездата.

Едно от най-големите предизвикателства и шокиращи решения в живота на София Лорен, при това на съвсем не млада възраст е участието й в еротичните фотосесии на Пирели през 2007г. Снимката на 71-годишната красавица е поместена на първата страница на календара, а скромното й “облекло” се състои от диамантени обици и бельо. Нейното решение е плод на два решаващи факта – Пирели е световно известна марка, а тиражът на въпросния календар е едва 400 броя. Само за отбрани клиенти и дългогодишни приятели на компанията.

През 2008г. София Лорен участва в снимките за каталогът на MNG - есен-зима като представя специалната колекция на модната компания.

Фразата, с която ще остане не само в история на киното, а въобще е: “Да остарееш като катедрала”. Израз синтезирал в себе си житейското кредо на една неостаряваща жена, на един непреходен талант, на една истинска модна икона. Думите й спокойно могат да се възприемат като призив към всяка уважаваща себе си жена да се грижи за себе си, за красотата си, за чувствата си, да опази очарованието, независимо от възрастта, макар всички да знаем, че красотата е най-преходното и трудно за съхранение богатство. 

текст: Радослав
фотография: .net