Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Как да подготвим багажа си за летните пътувания

21-06-2016     0
 

Как да подготвим багажа си за летните пътувания

Лятото настъпи, сезонът на големите отпуски и пътувания започна. Планирането е вече завършено, остава само да опаковаме багажа и да предприемем дълго чаканото пътешествие. Онлайн туристическа агенция eSky припомня, че едно от най-важните неща, на които трябва да обърнем внимание на този етап, е именно внимателната подготовка на багажа.

И вие ли сте от хората, които вечно имат чувството, че нещо са забравили, когато потеглят на път? Експертите споделят, че най-добрият съветник в борбата с това тягостно усещане си остава добре съставеният списък. Затова от eSky създават чек-лист с над 140 от най-често опакованите вещи при пътуване, подредени в различни категории. Просто отбележете с отметка всяка вещ, която опаковате, и вземете списъка със себе си по време на пътуването. В края на престоя, направете същото с кутийките, предназначени за връщане. Край на притесненията и забравените вещи.

 


 

Списъкът е изчерпателен, но далеч не е задължително да взимате със себе си всичко описано. Дори напротив, съкратете го максимално и не се обременявайте с вещи, които изобщо няма да извадите от куфара. Уверете се, че ще пътувате леко и свободно. Това е особено важно при пътувания със самолет, когато е възможно да има дълги преходи и престой по летищата.

Задължително се запознайте с точните изисквания на авиокомпаниите относно размерите и теглото на багажа, както и с това какви вещи имате право да превозвате в ръчния и регистрирания си багаж. От eSky припомнят, че всяка авиокомпания има собствени правила за превоз на багаж, така че трябва да се информирате конкретно за превозвача, с който ще пътувате.

Застраховка, която покрива разходи при повреда, кражба или загуба на багаж, също е задължителен елемент в изключително натоварения за летища и превозвачи сезон.

 

текст: Press/View Sofia
фотография: Press