Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Българи-юнаци ще мерят сили на световния финал на Неймар в Бразилия тази събота

08-07-2016     0
 

Българи-юнаци ще мерят сили на световния финал на Неймар в Бразилия тази събота


Докато 40 от най-великите футболни нации в света се надпреварват за Копа Америка и Евро 2016 през последните няколко седмици, кулминацията на едно дори по-широко търсене за най-добрите в спорта наближава своя край този уикенд в Бразилия. Отбори от 6 континента ще се надиграват в световния финал на турнира Neymar Jr’s Five в Instituto Projeto Neymar Jr, Прая Гранде, точно където спортната звезда е израснал.


 

Наред с България, отбори от общо 47 държави са участвали, за да достигнат до финалите. Голямото търсене на най-добрите в играта достига своята кулминация в Instituto Projeto Neymar Jr на 9-ти юли събота, в навечерието на финала на Европейското първенство по футбол 2016 в Париж.

 

 

Най-добрите пет–на-пет отбора спечелиха, респективно, националните си първенства, където при всеки вкаран гол, противниковият отбор губи по един играч. Сега фокусът е към коронясването на първия световен шампион в надпреварата, носеща името на супер звездата на ФК Барселона, който току що удължи договора си с испанския клуб до 2021.


 

Neymar Jr’s Five символизира три от нещата, които обичам най-много в живота“, казва той. „Футболът, приятелите и Instituto Projeto Neymar Jr*!”

“Съветът, който бих дал на играчите, е да се забавляват“, добавя Неймар. “Знам, че всеки иска да е шампион, но само един отбор ще спечели, затова се насладете на уникалния момент и вярвайте в мечтите си“

“Вярвам, че футболна топка и цел, или дори само с футболна топка и едни джапанки, може вече да си страшно щастлив“ – допълва звездата, родена в Прая Гранде.


 

„Комплексарите“ на свой ред, попадат в Група Б със съперници - Косово, Словения, Великобритания, и Канада. При добри резултати от събраните точки, „Комплексарите“ попадат в елиминационната фаза, където продължаваме да стискаме палци за тях!

текст: Press/View Sofia
фотография: Press