Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Помощ, проблем! | Да побръмчим | Мили родители | Загори тенджераВход / Регистрация

Най-скъпите предястия в света

23-08-2016     0
 

Най-скъпите предястия в светаПредястието е онази част от менюто, която често пропускаме или на която обръщаме внимание на специални поводи. Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори. За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия - едното по-оскъдно, което е минавало за ордьовър. foodpanda подбра най-възхитителните предястия, отличени от световните мастър шефове.

 

Хапки с крема сирене и краставици. Колкото и обикновено да звучи, това е едно от най-предпочитаните предястия. В един от най-скъпите холандски ресторанти може да си го поръчате срещу 86 евро.

 

 

Руле със сирене и прошуто. Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най-високо качество. Този италиански ордьовър, може да поръчате срещу 165 евро, в Милано.

 

 

Пилешки дип. Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

 

 

Кралски скариди със сметана. Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

 

 

Пълнени домати „Капрезе“. Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария, може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.

 


 

текст: Press/View Sofia
фотография: Blogs, .NET