Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Ефективна грижа за косата през есента

04-10-2016     0
 

Ефективна грижа за косата през есента

По време на този сезон, често косата започва да пада. Много момичета изпадат в отчаяние, мислейки какво да предприемат в такава ситуация. Тук ще споделим някои ефективни методи за справяне с този проблем.

 

Косопадът през есента е нещо нормално. По-точно падането на косата е един нормален процес. В течение на деня, обикновено падат около 100 косъма. Това е необходимо, за да расте нова коса. През есента, този процес се засилва и нормата се увеличава до 150-180 косъма. Поради тази причина, мнозина мислят, че косите им започват да падат. До зимата, когато всички ние се адаптираме към студа, този процес ще се върне към нормалното.

 

Доста често се случва, косата действително да пада малко повече от нормата. Това явление експертите свързват със стреса, който често нараства през есента (учене, малко слънце, намаляване на температурата на въздуха). Разбира се, не си струва да се паникьосваме при положение, че можем да вземем редица предпазни мерки.

 

 

Есента е най-доброто време за използване на укрепващи средства: шампоани, балсами, маски, както и серуми. Веднага трябва да се отбележи, че за тази цел, маските и серумите са по-предпочитаните продукти. А шампоаните и балсамите е добре да се избират според нуждите на всяка коса (суха, мазна и т. н.).

 

Не трябва да забравяме, че маските и серумите се прилагат на курсове. Най-добре е да се избират средства с натурални компоненти. Ако обичаш домашни средства - използвай репейно масло като маска преди измиване на главата, а отвара от коприва втривай в чистите мокри корени. Курсът е 14 дни, през ден. 

През есента, когато косата е отслабена, е много важно да й се осигури добра, правилна и нежна грижа. И по-специално, да заменим шампоаните с безсулфатни, поне временно да се откажем от горещите процедури (или да намалим техния брой), непременно да използваме масло за краищата и да преминем на безамонячни бои (поне до зимата).

 

За да намалим косопада трябва да се откажем и от диетите. Но, това не означава, че ще ядем торта на закуска, а за обяд и вечеря - пиле на грил. Просто през есента, когато косата е отслабена, не трябва да се изключват от менюто цели групи с продукти. Ето защо, ако искаш да отслабнеш - избирай балансирани диети или хранене в границите на здравословното. 

Един от най-ефективните варианти за укрепване на корените на косата (както и за възстановяването й по цялата й дължина) са т.нар. нощни маски. В зависимост от преследваните цели, се нанася масло на корените или по цялата дължина на косата за през нощта, а сутрин се отмива с помощта на шампоан. За да получим желания резултат е нужно време. И е най-добре когато то е 7-8 часа.


Също така, маслото може да се комбинира: на корените се нанася, например, репейно масло, а по дължината - кокосово. След 3-4 процедури, два пъти седмично, се виждат първите реални резултати.


 

текст: View Sofia/Милка Петрова
фотография: Blogs, .NET