Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Програмата „Шофиране=Отговорност” отново учи младите как да шофират отговорно

13-10-2016     0
 

Програмата „Шофиране=Отговорност” отново учи младите как да шофират отговорно

За втора поредна година компанията Перно Рикар България стартира своята иновативна програма за социална отговорност. „Шофиране = Отговорност“ е посветена на ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 18-25 г.

Като част от програмата е разработен специален образователен модул, чийто основен инструмент е 12-минутният игрален филм „Моментът никога не е само един“. В пилотната година на „Шофиране = Отговорност“ през учебната 2015/2016 година се включиха 14 училища от 13 града, като бяха обучени над 700 деца. Проектът бе представен и в три университета – НБУ, УНСС и УНИБИТ.

И като всеки успешен проект „Шофиране = Отговорност“ вече има своите нови съмишленици и партньори. Експерти от Асоциация „Родители” ще реализират над 150 учебни занятия в рамките на учебната 2016/2017 година съвместно с екипа на Перно Рикар България. Паралелно с неправителствената организация в кампанията се включва и „Съюз на българските автомобилисти“ (СБА), който ще запознае кандидат-шофьорите от 23 учебни автошколи в цялата страна с програмата.

 

 

Безспорно доказателство за иновативния проект е и подкрепата на Главна дирекция „Национална полиция”. На кандидат-водачи и на придобили наскоро свидетелство за управление на моторно превозно средство вече се раздава комикс, развенчаващ митовете за бързото изтрезняване. Той бе представен за пръв път в рамките на Седмицата за превенция на детската пътна безопасност, провела се от 5 до 11 септември и Деня на превенцията на 10 септември в гр. Хасково, който беше домакин на ХХІV Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2016”.
Сътрудничеството със СБА и Главна дирекция „Национална полиция” е осигурено с активното участие на „Спиритс България“, един от основните партньори на инициативата.

Кампанията е подкрепена и от БАЗК (Българска Асоциация на Пострадали при Катастрофи), Фондация „Пайдея“ и Фондация „Заедно в час“.

 Повече информация за програмата може да бъде открита на www. karaiotgovorno.com.

текст: Press/View Sofia
фотография: ViewSofia