Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Ден на японските бойни изкуства и културни традиции в София

14-10-2016     0
 

Ден на японските бойни изкуства и културни традиции в София


На 16 октомври (неделя) от 11 до 16 часа в Античен комплекс „Сердика" (ларгото между метростанция „Сердика" и Президентството) ще се проведе Ден на японските бойни изкуства и културни традиции.
В рамките на събитието българската публика ще има възможност да наблюдава демонстрация на японски бойни изкуства, да се включи в различни работилници, да слуша семинари за традиционната японска култура и да се наслади на специална изложба, подготвена от деца от 143-то основно училище „Георги Бенковски" в София.
 

Събитието е част от 27-ите Дни на японската култура в България и се организира от Клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай", с подкрепата на Посолството на Япония.

В Далечния изток всичко има дълбока връзка със символизма – древни традиции и обичаи продължават да съжителстват заедно с най-напредналите технологии. Дори и днес съществува един цял непроменен свят на благородни и високи добродетели – Будо, което означава „Пътя на мира, постигнат чрез практикуване на бойни изкуства". Ето защо изучаването на японски бойни изкуства включва не само физическо самоусъвършенстване, овладяване на техники за самоотбрана и на определено оръжие – бокен, танто, джо, но и потапяне в един свят на познание и омиротворение, както и запознаване с историята на бойното изкуство и с древната му философия.

Освен с традиционни японски бойни изкуства – айкидо, джодо, джу джуцу, джудо, иайдо, любителите на японската култура ще се запознаят и с традиционни обичаи и изкуства като икебана, дзен, кири-е, хайку и калиграфия, които ще ги въведат във философията на японския народ за красота и хармония. Организаторите ще покажат както японския дух, така и японския начин за грижа на тялото със специална демонстрация на терапевтичната система юмейхо и с дегустация на суши.

 

 

 

Събитието е с вход свободен.

 

За Дните на японската култура в България


Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и седма поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
 

 

Дните на японската култура през 2016 г. се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „НихонТомоно Кай" и с любезната финансова подкрепа на: Astellas, Canon, Fanuc, Geotechmin, Hitachi, Honda, JTI, KaliakraWindPower, LB Bulgaricum, Lexus, MitsubishiCorporation, Toshiba, Toyota, YAZAKI и Yokogawa България.
 

 

Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2016 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/

текст: Press/View Sofia
фотография: Press