Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Бюти икона | Грим | Коса и нокти | Тяло | Аромати | Здраве и фитнесВход / Регистрация

Сбогом, разширени пори! Здравей, перфектна кожа!

09-11-2016     0
 

Сбогом, разширени пори! Здравей, перфектна кожа!

Знаеш перфектно за какво говорим: Разхождаш се без грим в пухкав халат из хотелската стая, която си резервирала за СПА уикенда си, минаваш покрай увеличителното огледало в банята и БАМ! Кожата на лицето ти, която отдалеч изглежда гладка като коприна, сега наподобява крекер – дупки навсякъде! 

Да, разширените пори определено са повече неприятни…

Но спокойно, на всички се случва. Въпросът е какво да предприемеш, за да се справиш с проблема…незабавно! Ето какво:

Първо е важно да знаеш, че някои хора действително имат по-широки пори от другите. Ако това ти е генетично заложено, не очаквай, че като с магическа пръчка ще можеш да промениш формата им. Въпреки това има как да контролираш проблема, стимулирайки производството на колаген, за да може да „стегнеш“ порите. Просто следвай стъпките по-долу.

 

Поддържай лицето си чисто

 
Черните точки са една от главните причини за разширяването на порите. А пък самите черни точки се появяват с натрупването на себум в порите. Затова е абсолютно задължително да поддържаш лицето си чисто, за да не се появят черни точки. Ако пък вече си се сдобила с такива, почисти дълбоко кожата с пяна за лице на pH основа със специална четка за почистване на лице (най-добри са тези на Clarisonic), която помага на продукта да проникне в дълбочина.

 

Ексфолирай, ексфолирай, ексфолирай!


 

Комбинацията от ексфолиант и скраб за лице ще премахне мъртвите клетки и порите ти няма да изглеждат толкова големи. Все пак, не прекалявай с ексфолирането, защото това може да ти докара други неприятни проблеми.

 

Опитай кафето по нов начин


 

Утайката от еспресото е чудесен пилинг за кожата. Специалистите сочат, че кофеинът е благоприятен за кожата, тъй като укрепва и стяга стените на порите, което е и търсеният ефект.

 

Добави тоник за лице в ежедневието си 

Тоникът за лице (Face Toner) премахва излишното омазняване от повърхността на кожата, тонизирайки структурата на кожата, което кара порите да изглеждат значително по-малки.

 

Използвай крем, съдържащ ретиноиди


Ретиноидите съдържат витамин А и често се използват за лечението на акне. Но тази вълшебна съставка всъщност стимулира и колагена в кожата, като почиства порите.

 

SPFВажно е да пазиш кожата си от слънцето, защото вредните UVA и UVB лъчи разграждат колагена и създават свободни радикали, които забавят производството на клетките, което е важно, за да може порите на лицето да са стегнати. Затова сутрин не пропускай ароматното кремче за лице със слънцезащитен фактор – то е истински помощник на кожата!

 

текст: ViewSofia/Александрина Петрова
фотография: Blogs, Vogue, .Net