Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

НАЙ-ГОЛЯМАТА сцена у нас очаква зрителите на „БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА” и „МНИМИЯТ БОЛЕН”

14-11-2016     0
 

НАЙ-ГОЛЯМАТА сцена у нас очаква зрителите на „БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА” и „МНИМИЯТ БОЛЕН”

БИЛЕТИТЕ ЗА ДВЕТЕ ПРЕМИЕРИ НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР
ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА

 

Съвсем скоро ще можем да се насладим на премиерите на две нови представления на сцената на Народния театър „Иван Вазов”. Спектаклите, които ще привлекат честите посетители на театъра още в края на този месец са „Богът на касапницата” на камерна и „Мнимият болен” на голяма сцена.

 

Спектакълът „Богът на касапницата” по прочутата пиеса на Ясмина Реза е режисиран от Антон Угринов, който събира на Камерната сцена на театъра звездната четворка Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова, а премиерните дати са 26 и 27 ноември от 19:00 часа. Билетите са на цена 20 лв. Следващите дати на представлението до края на годината са 2, 11 и 20 декември.

Сюжетът на „Богът на касапницата” ни разкрива драматичните обрати при срещата на две родителски двойки, събрали се да разрешат разпрата между единайсетгодишните си синове. Малко по малко, под влиянието на бутилка уиски, предложена от семейство Рей, сдържаността и любезността в отношенията изчезват, а родителите започват да приличат все повече на децата си – инфантилни, невъздържани и агресивни. Зад маската на привидната възпиталност се прокрадва злата сила на богът на касапницата.
„Богът на касапницата”


Драматург на представлението е Георги Борисов, художник – Никола Тороманов, а композитор – Калин Николов. Преводът на текста е на Снежина Здравкова-Русинова.Втората постановка, която очакваме с нетърпение е „Мнимият болен“.

 

Любимият на няколко поколения актьор от трупата на Народния театър Георги Мамалев е звездата в премиерата на Голяма сцена този сезон – „Мнимият болен”. С режисурата на комедията от Жан-Батист Молиер е ангажиран Владлен Александров („Аз плащам”, „Дългият път на деня към нощта”). Представлението ще има премиера на 3 декември, а следващите дати са 4, 10 и 28 декември. Билетите са на цени от 10, 12, 15 и 20 лв.


Арган (изигран от любимия ни Георги Мамалев) е централният персонаж, около когото се завърта историята за хипохондрика, страдащ от всички възможни болести. В написаната преди близо 350 години комедия Молиер изиграва последната си роля. Само няколко часа след като е съблякъл костюма на мнимия болен Арган, Жан-Батист Молиер напуска този свят, но пиесата му остава да живее и се превръща не само в комедийна класика, но и в желано предизвикателство за много актьори.


В актьорския състав, освен Георги Мамалев влизат и Михаил Петров, Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов и музикантите Слав Бистрев, Жорж Паликарски и Николай Казаков. Режисьор на комедията от Жан-Батист Молиер е Владлен Александров, драматург е Светлана Панчева, композитор – Асен Аврамов. Сценографията и костюмите са на Елена Иванова, хореографията е дело на Татяна Соколова, а преводът е направен от Кирил Кадийски.


Премиерата на представлението ще е на 3 декември, а следващите дати са 4, 10 и 28 декември. Билетите са на цени от 10, 12, 15 и 20 лв.


Билетите за двете дългоочаквани премиери на Народния театър „Иван Вазов” за сезон 2016-2017 вече са в продажба на касите на театъра. Спектаклите, които ще провокират зрителите на театъра още в края на този месец, са „БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА” на Камерна и „МНИМИЯТ БОЛЕН” на Голяма сцена.


"Аз плащам”

Драматург на „Мнимият болен” е Светлана Панчева, композитор – Асен Аврамов. Сценографията и костюмите са на Елена Иванова, хореографията е дело на Татяна Соколова, а преводът е направен от Кирил Кадийски.

Билети и за двете премиери могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн наhttp://new.nationaltheatre.bg/bg/

текст: Press/View Sofia
фотография: View Sofia, Архив Народен театър, Калин Николов