Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
Спорт | Екстремно | Авантюра | Сцена | Книги, хайтек | TVS конкурсиВход / Регистрация

Български екип създава игра по Братя Грим

16-11-2016     0
 

Български екип създава игра по Братя Грим


Grimm Forest вече набира скорост в Kickstarter

 

Българска компютърна игра събира финансиране от фенове в Kickstarter от вчера (15 ноември). Играта носи името Grimm Forest и действието в нея е вдъхновено от най-страховитите приказки на Братя Грим.


Освен мотиви от добре познатите приказки, в Grimm Forest има множество елементи от българския и славянския фолклор.

 

Разработчиците от Big Moustache Games са си поставили за цел да съберат €55 000 от Kickstarter кампанията си, за да създадат базовата версия на играта си, като феновете вече показват сериозен интерес.

 

 

"Играчите ще трябва да работят заедно, за да оцелеят сред вековна прокълната гора, в която хората определено не са добре дошли.", обяснява единият от създателите на играта, Александър Торофиев. "Играта има стратегически и ролеви елементи, социални интеракции, както и похвати от книгите-игри."

 

Екипът зад играта има дългогодишен опит в гейм индустрията и десетки създадени игри в портфолиото си. В биографията си творческият директор Ивелин Иванов има заглавия като Tropico 2 & 3, X3: Reunion и X3 Rebirth. Гейм дизайнерът Александър Торофиев пък е гейм дизайнер и продуцент на мобилната стратегия Seasons of War, а у нас е по-известен като Ал Торо - автор и издател на книги-игри. 

Повече информация за Grimm Forest и създателите й може да се намери на официалния сайт на играта, както и в самата Kickstarter кампания и във Facebook.
 

текст: Press/View Sofia
фотография: Press