Our network: ViewSofia.comSofiaStreetStyle.comTeenViewSofia.com
След 7-ми | След 12-ти | Първа работа | ПрепишонкиВход / Регистрация

Милениалите: кариера за мен!

17-11-2016     0
 

Милениалите: кариера за мен!

Ново проучване на ManpowerGroup очертава особеностите 
на хората от Поколението Y по отношение на кариерното им развитие
и дава съвети за тях и техните работодатели.Милениалите са фокусирани върху кариера за самите тях, прокарвайки свой собствен път и развивайки уменията, които да им гарантират сигурност на работното място. Това показват резултатите от проучване на ManpowerGroup, проведено сред 11 000 души, родени между 1980 г. и 2000 г. от цял свят.


Управлението на хора е надолу в класациите им; парите и целите имат много по-голямо значение. Време е да се преосмислят практиките за привличане, задържане и развитие на следващото поколение лидери, смятат експертите от ManpowerGroup.


ДА БЪДЕШ ШЕФ Е С НИСЪК ПРИОРИТЕТ

Само 22% от милениалите посочват стремежа към лидерски позиции като основен приоритет за своята кариера. Те са фокусирани върху развитието на индивидуалните си умения, а не да се научат да управляват и водят другите.
 


ПОЛАСКАНИ, НО НЕДОВОЛНИ


Две трети от милениалите са доволни от начина, по който ги управляват, но повечето от тях определят своя стил на управление на хора като по-позитивно, отколкото този на мениджърите им. Милениалите вярват, че умеят да слушат и че предлагат обратна връзка по-често и по-добре от своите шефове.


КАКВО КАЗВАТ МЕНИДЖЪРИТЕ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА НАЕМАНЕТО НА СЛУЖИТЕЛИ


По отношение на нещата, за които милениалите постъпват както трябва, наемащите мениджъри заявяват, че придобиването на нови умения е от ключово значение за кариерно израстване.

Правилният период за оставане на една позиция е две години.

Работодателите очакват твърде голям опит от търсещите работа.

Ниското заплащане и липсата на развитие означават, че е време да си тръгнете.


МЕНИДЖЪРИТЕ, КОИТО ОТГОВАРЯТ ЗА НАЕМАНЕТО, СЪВЕТВАТ МИЛЕНИАЛИТЕ ДА:


Приоритизират възходящия път към перфектната позиция.

Да понижат първоначалните си очаквания за заплащане.

Да развиват своите меки умения.

Да се съсредоточат върху изграждането на мрежа от контакти.

„Бъдете търпеливи. Научете всичко възможно от позицията, която заемате. Парите ще дойдат, а отговорностите ще се увеличат, ако показвате мотивация и желание за учене“, съветва от мениджър по наемането на персонал от ManpowerGroup.
 


ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ


Експертите от ManpowerGroup са подготвили няколко съвета и за работодателите как да привличат, задържат и развиват служителите, родени между 1980 и 2000 г.

Предлагайте кариерна сигурност.

Ценете своите милениали.

Съсредоточете се върху разнообразието и мобилността на кариерата.

Бъдете готови да „яхнете“ вълните на кариерата и да бъдете гъвкави.

Провеждайте редовни разговори за кариерно развитие.

Бъдете отворени към алтернативни модели за работа.

Научете повече на адрес www.ManpowerGroup.com/Millennials

 
За ManpowerGroup

ManpowerGroup™ (NYSE: ManpowerGroup™ (NYSE:MAN) е световният експерт в областта на работната сила, създаващ новаторски решения за човешкия капитал от близо 70 години. Като специалисти в областта, ние ежедневно намираме смислена реализация на над 600 000 мъже и жени с широк спектър умения и в най-различни браншове. Чрез фамилията от брандове на ManpowerGroup – Manpower®, Experis™, Right Management ® и ManpowerGroup™ Solutions – помагаме на повече от 400 000 клиенти в 80 страни да намерят решение за критично важните си потребности от квалифицирани служители, като осигуряваме комплексни решения за откриване, управление и развитие на таланти. През 2016 г., за шеста поредна година, ManpowerGroup е отличена като една от най-етичните компании в света, както и една от най-уважаваните фирми в класирането на списание „Форчън“, с което затвърждаваме позицията си на марката, ползваща се с най-голямо доверие и уважение в бранша. Вижте как ManpowerGroup прави човешки възможното зареждане с таланти:
www.manpowergroup.com


За ManpowerGroup България


ManpowerGroup България заема една от лидерските позиции на българския пазар в решенията за временни и постоянни назначения. Тя е част от ManpowerGroup - световният лидер при новаторските решения, свързани с човешкия капитал, който създава и предоставя ключови значими решения, които помагат на клиентите да постигнат бизнес целите си и да повишат своята конкурентоспособност. С офиси в София, Пловдив, Бургас и Варна ManpowerGroup предоставя на организациите в България разнообразна палитра от стратегически решения в сферата на човешките ресурси от 9 години насам, работейки с компании от всички индустриални сектори, за да им помогне да са успешни. В Човешката ера, когато талантът замести достъпа до капитал като ключов различителен фактор за конкурентоспособност, ManpowerGroup България изгражда своя бранд, чрез своята богата база от таланти, осигурявайки на клиентите бърз достъп до хората, от които имат нужда. ManpowerGroup България създава силни връзки между организациите и талантите, от които се нуждаят, за да засилят своята конкурентоспособност и да отключат потенциала на своите служители. Създавайки такива мощни връзки, ние подпомагаме всички да постигнат повече, отколкото са мечтали, и по този начин зареждаме пазара на труда.
www.manpower.bg

текст: Press/View Sofia
фотография: Press